Shares

Răbdarea mi-a fost întinsă la maxim pentru a putea parcurge de la cap la coadă un interviu cu aşa-zisul deputat Gheorghe Coroamă, fost liberal, actual democrat-liberal şi în realitate tăietor de frunză la câini.

Din interviul care se întinde pe o pagină în cotidianul „Obiectiv” nu am reuşit să aleg măcar o singură idee care să mă ducă la concluzia că fostul pădurar a înţeles ce înseamnă cuvântul „parlamentar” şi, mai ales, care este rolul unei asemenea persoane. Cât priveşte relaţia sa cu alegătorii şi cu nevoile acestora am să vă dau doar câteva exemple sugestive.

Bunăoară, la întrebarea „Cu ce fel de petiţii vin alegătorii”, Coroamă ne spune că se întâlneşte cu oamenii nu doar în zilele de audienţă, ci şi cu alte ocazii, „acasă, pe stradă, în locuri publice sau la felurite evenimente”, iar problemele „sunt foarte diverse”, iar el, în măreţia sa, împreună cu alte instituţii ale statului încearcă să le rezolve.

O altă întrebare, cam aceeaşi reacţie. „Care sunt priorităţile cetăţenilor colegiului pe care îl reprezentaţi, cât aţi făcut pentru a le sprijini”, sună limpede întrebarea adresată de reporter. Iată şi răspunsul, integral, pentru a nu exista dubii asupra ineficienţei unui individ aterizat cu totul şi cu totul întâmplător în fotoliul de deputat al României: „Priorităţile mele ca parlamentar, de-a lungul întregului mandat, s-au născut din centralizarea, dacă pot să folosesc acest termen, a tuturor ideilor sau sugestiilor oamenilor cu care mă întâlnesc frecvent. Indiferent dacă problema este a unei primării, a unei persoane sau a unui grup de persoane, eu le tratez cu maximă importanţă. Priorităţile lor devin automat priorităţile mele, eu le transmit acolo unde trebuie şi caut să găsesc mereu calea cea mai scurtă de rezolvare”.

Cam asta a putut debita Gheorghe Coroamă. Din răspunsurile oferite cred că fostului pădurar i s-ar potrivi mai bine cuvântul de „derutat” în loc de „deputat”.

Nu mai spun că a îndrugat verzi şi uscate cu zeci de miliarde de lei vechi aduse în locurile afectate de inundaţii, despre banii alocaţi din fonduri europene. Nu a spus nimic despre vreo lege promovată de el şi din interviul pe care m-am chinuit să-l citesc nici nu cred că voi vedea vreo iniţiativă legislativă marca „Gheorghe Coroamă”. Un alt neica nimeni pe care valul istoriei va aşterne praful în câţiva ani.