Shares

Calculatorul poate fi un mare prieten, dar uneori este şi cel care te îngroapă într-un rahat din care greu mai poţi ieşi.

La fel li s-a întâmplat poliţiştilor de frontieră şi vameşilor de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, ale căror calculatoare au fost schimbate pentru a asigura o muncă mai eficientă la frontiera de est a Uniunii Europene. Numai că, în acele calculatoare au fost implementate şi o serie de dispozitive de urmărire audio-video a celor care le foloseau. Aşa s-a aflat cum se derula un sistem întreg de şpăgi, de altfel cunoscut de toată lumea, dar care devenise ceva aproape normal.

Se pare că această tactică începe să fie folosită şi în alte instituţii. Şi de ce nu s-ar întâmpla acest lucru, de vreme ce a dat roade în altele?

primaria suceava

Acum câteva luni, la un anumit serviciu din Primăria Suceava s-au înlocuit toate calculatoarele, iar salariaţilor li s-a spus direct că nu pot apela la oamenii instituţiei pentru a interveni în cazul unor defecţiuni, ci se pot adresa doar unei firme specializată în acest sens.

Oare nu seamănă izbitor de mult cele două situaţii, de la Primăria Suceava şi de la PTF Siret? Este posibil să fie doar o ipoteză fără nici un suport real, dar până o să ne lămurim deplin pe marginea acestui subiect nu cred că vom avea de aşteptat prea mult.

Oricum, la câte nereguli se înregistrează prin Primăria Suceava, în special pe linia retrocedărilor de terenuri, s-ar putea ca anchetatorii să aibă de lucru mult şi bine.