Shares

De câteva luni bune a demarat o adevărată cursă a zvonurilor cu privire la proprietăţile familiei primarului Ion Lungu.

La urechile mele ajung aproape săptămânal informaţii despre noi şi noi proprietăţi, clădiri, restaurante sau orice altceva. Cu cât am mai multe informaţii în acest sens, cu atât trebuie să verific mai atent. Pe de o parte aceste achiziţii sunt realizate destul de discret, iar pe de altă parte orice asociere dintre o anumită firmă şi lucrări de renovare sau reabilitare a unei clădiri duc automat spre Ion Lungu şi ai lui.

De exemplu, de vreo două luni aud că fiul primarului ar fi achiziţionat clădirea situată mai jos de Galleria Mall, pe partea stângă în sensul de coborâre, unde a funcţionat la un moment dat un magazin de mobilă (sper să nu mă înşel, iar pentru cunoscători este vorba de acea clădire de culoare neagră). Speculaţiile au fost alimentate şi de faptul că imobilul este în renovare, iar la final urma să aibă drept destinaţie sală de nunţi.

Din datele pe care am reuşit să le adun, clădirea ar fi fost preluată de Symmetrica, firmă care construieşte acolo birouri. Oricum, lucrările sunt pe finalizate şi vom afla în scurt timp cine este noul proprietar.

O altă locaţie pomenită des în discuţii este ştrandul de la Iţcani şi restaurantul care-i aparţine fostului poliţist Stelian Robilă. Şi aici zvonurile privind implicarea familiei Lungu a avut un suport anume. Mai exact, strada Ştrandului a fost asfaltată acum câteva săptămâni, ceea ce nu se mai întâmplase de vreo 30 de ani.

strand itcani

 

Şi aici se pare că lucrurile nu se adeveresc, Stelian Robilă având contract de concesiune pentru ştrand pentru încă 2-3 ani. Dar, lucrurile se pot schimba rapid, mai ales acum, când există o cale de acces fără praf şi pietre.

O a treia locaţie atribuită familiei Lungu este fostul Club Jack, lângă Direcţia Sanitar Veterinară Suceava, acolo unde până anul trecut a funcţionat afacerea Talcioc Cultural. Aici, se pare, că au existat ceva discuţii pentru preluarea spaţiului, dar negocierile nu s-ar fi soldat cu rezultatul scontat.

Strada Cernăuţi, cu fosta Casă Bucovineană, apare şi ea pe lista lungă a proprietăţilor familiei Lungu. Terenul de acolo, pe care s-a construit o casă şi în curtea căreia sunt parcate mai multe autovehicule de tip maxi-taxi cred că a fost cumpărată de un afacerist local ale cărei flotă de maşini operează pe diferite rute care traversează municipiul Suceava.

Asocierea Lungu-Casa Bucovineană ar fi venit prin aceea că respectivul afacerist este apropiat de edilul municipiului Suceava.

Mai există o altă clădire atribuită, de asemenea, lui Petrică Lungu, fiul primarului de Suceava. Este imobilul unde a funcţionat vechea poştă, şi la parterul căreia funcţionează Oscar Wilde, o afacere recunoscută şi cunoscută a lui Petrică Lungu. Informaţiile de pe piaţă spun că această clădire ar urma să capete destinaţia de hotel, tocmai pentru a spori valoarea afacerii Oscar Wilde. Dacă a fost sau nu a fost preluată de familia Lungu nu pot să spun absolut nimic, pentru simplul motiv că nu ştiu.

Pe listă s-a aflat şi fostul Hotel Central „Suceava”, aflat în conservare de mai multă vreme. Nici în acest caz nu deţin informaţii suplimentare, dar înclin să cred că nu este în proprietatea familiei primarului.

Cert este că familia Lungu, în special prin fiul Petrică Lungu, deţine două stabilimente în municipiul Suceava. Una, despre care am şi vorbit deja, este Oscar Wilde, din buricul târgului, iar a doua afacere se numeşte Versus, crâşmă aflată vizavi de Primăria Suceava. În fine, a treia afacere confirmată este barul din incinta Iulius Mall.

piscina lungu salcea

Acestora li se mai adaugă terenuri, dar şi vila de la Salcea, în curtea căreia s-a ridicat minunăţia de piscină în valoare de câteva zeci de mii de euro, plus un apartament pe strada Alexandru cel Bun din municipiul Suceava. 

 

Notă: Sursa fotografiei cu ştrandul de la Iţcani este www.infopensiuni.ro