Brigada Diverse

Adevărul spus pe jumătate

Primarul Ion Lungu a venit şi ne-a anunţat că sensurile unice nu se mai introduc în viitorul apropiat.

Cu alte cuvinte s-a plătit un studiu pe care acum îl punem într-un sertar. Iată ce spune edilul Sucevei despre acest subiect:

Sunt pentru introducerea sensurilor unice, dar având discuţii cu sucevenii, constat că oamenii nu sunt încă pregătiţi pentru această schimbare. Mulţi spun că nu e aşa de aglomerat oraşul, că nu e necesară o astfel de măsură. Cam 50% sunt de acord şi 50% nu. Cei din Burdujeni sunt de acord, dar dacă mergi în George Enescu, Obcini sau Zamca, cei care trebuie să se învârtă mai mult, nu sunt de acord, spun că au de parcurs mai mult şi consumă mai mult combustibil. Dar dacă stau în trafic, în loc să meargă, tot consumă… Tocmai de aceea am mers pe o cale de mijloc în hotărârea de Consiliu Local care se discută joi. Vrem să aprobăm studiul de circulaţie privind introducerea sensurilor unice, dar oportunitatea aplicării lui se va stabili în Consiliul Local. Dacă vedem la un moment dat că s-a blocat oraşul şi nu sunt alte soluţii, avem instrumentul de lucru, nu mai trebuie să pierdem încă jumătate de an până are loc licitaţia”.

Concret, Ion Lungu nu gândeşte şi nu vorbeşte în acest caz ca un administrator, iar după cum arată Suceava ar fi şi greu să spui asta, ci ca un om politic. O astfel de schimbare cum este introducerea sensurilor unice ar putea avea un efect neaşteptat, iar capitalul său electoral să se prăbuşească vertiginos.

De aceea, preferă să pună studiul la naftalină până când va veni momentul oportun de a fi pus în aplicare. Dar dacă vor mai trece vreo 5-6 ani până atunci, sau poate chiar mai mult, acest studiu va mai fi valabil? Sau va trebui comandat şi plătit altul?

Această cale de mijloc despre care vorbeşte primarul este de fapt o măsură de a se proteja pe sine. Îşi conservă capitalul electoral în speranţa că va obţine un nou mandat în 2020. Este un adevăr pe care Ion Lungu nu l-a spus şi nici nu îl va spune vreodată.

În realitate, o măsură atât de importantă pentru un întreg oraş trebuie analizată, dezbătută şi răs-dezbătută. Până la urmă se ia pentru mulţi ani, nu doar pentru o lună sau două.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

Back to top button