Shares

Cine are ceva experienţă de viaţă îşi aduce aminte că după 1990 a fost o adevărată invazie de jocuri de noroc prin toate târgurile şi pieţele din ţară.

Cel mai cunoscut joc era „alba-neagra”, cu diverse moduri de manifestare, dar care avea acelaşi unic scop: păcălirea fraierilor. De fapt, jocul se bazează pe o foarte mare atenţie, iar cei care se prindeau de manevre nu mai erau acceptaţi printre pariori.

Sistemul a fost preluat şi de clasa politică românească, până la urmă şi unii şi alţii provin din acelaşi aluat dâmboviţean. Dacă „alba-neagră” din pieţe începe să devină amintire, pe plan politic lucrurile stau taman invers.

Nu mai puţin de săptămâna trecută, PD-L Suceava şi-a prezentat „cartea albă” a celor trei ani de conducere a judeţului. A fost un bilanţ al activităţii, din care au lipsit nereuşitele, dar nu şi criticile la adresa opoziţiei.

Totul se întâmpla sâmbătă, iar între timp nu am văzut o reacţie rapidă şi puternică din partea PSD şi PNL Suceava. Mă gândesc că Alexandru Băişanu şi Cătălin Nechifor or fi fost ocupaţi cu „viziunea” despre strategia de turism pusă pe hârtie de liderul liberal şi nu au avut timp să vină cu o „carte neagră”. Sau dacă nu iese de-o carte, măcar de-o broşură.

După cum se mişcă lucrurile în USL Suceava, s-ar putea să nu vedem prea devreme punctele negre ale guvernării „Flutur” sau poate chiar deloc. Iar ca să fiu corect până la capăt, din partea PSD Suceava, a preşedintelui Cătălin Nechifor, a venit un comunicat de presă legat de acest subiect. Era o indignare vizavi de „furtul” unor primari PSD din diferite localităţi ale judeţului şi deloc despre nerealizările din era PD-L. Nu m-ar mira ca USL să ceară şi un sondaj pentru a se decide dacă vorbeşte despre „cartea neagră” a PD-L. Că doar până la alegeri mai e vreme lungă.