Shares

Alexandru Băişanu va candida pentru fotoliul de primar al municipiului Suceava. Spun şi susţin asta cu fermitate, şi viitorul îmi va da dreptate.

Numai că el nu va candida din partea PNL, partid din care încă mai face parte, ci din partea altei formaţiuni politice. Declaraţiile de astăzi de la conferinţa de presă, prin care Alexandru Băişanu a anunţat sus şi tare că va rămâne în PNL sunt praf în ochi.

Cine se uită printre rânduri va înţelege şi de ce spun asta. Băişanu şi-a menţinut intenţia de a candida pentru fotoliul de primar şi încă mai vrea sondajul de opinie care crede că-i va fi favorabil. Ştie foarte bine că nu se va întâmpla o asemenea minune, iar sub pretextul că sondajul a fost măsluit şi, în realitate, el stă mai bine în ochii electoratului o va coti spre alt partid.

baisanu

Din informaţiile pe care le am, Alexandru Băişanu negociază intens cu ALDE, o formaţiune care la Suceava nu are nici un vector suficient de puternic. Practic, în acest moment, ALDE la Suceava înseamnă prefectul Constantin Harasim, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Vasile Mocanu, şi Corneliu Vornicu, fost director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, cu menţiunea că ultimii doi au şi calitatea de consilier local.

Fără să-i jignesc pe nici unul din cei trei, dar Băişanu ar fi soluţia cea mai bună pentru candidatură al actualului ALDE. În plus, există şi motivaţia de a-i arăta pisica lui Ioan Balan, omul pe care-l consideră principalul vinovat de înlăturarea din funcţia de co-preşedinte al organizaţiei judeţene Suceava a PNL.

Iar dacă Alexandru Băişanu va prinde un scor suficient de bună cât să-şi poată crea nişte avantaje, cu siguranţă îi va plăti cu vârf şi îndesat toate poliţele lui Ioan Balan. Aşa că, hai la lupta cea mare.