Brigada Diverse

Alegerile la Rădăuţi ar putea fi amânate până în 2016

Dizolvarea Consiliului Local Rădăuţi ar trebui să fie urmată de organizarea unor alegeri parţiale pentru desemnarea unui nou deliberativ.

Propunerea pe care prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a trimis-o Guvernului este aceea ca alegerile să aibă loc la mijlocul lunii mai 2015. Având în vedere că în curând se face mijlocul lunii aprilie va fi imposibil ca aceste alegeri să aibă loc în mai, o dată mult mai probabilă fiind iunie sau iulie.

Sunt doar ipoteze de lucru, dar pe lângă vehiculate alegeri se ia în calcul şi un alt scenariu. Cel al amânării alegerilor până în iunie 2016, când oricum urmează să se organizeze alegeri.

Varianta amânării alegerilor este susţinută de PSD, iar cum Guvernul este cel care ia decizia finală se prea poate să nu avem campanie electorală la Rădăuţi.

primaria radauti

Motivul pentru care se doreşte împingerea scrutinului în 2016 este destul de limpede. Aflat în pierdere serioasă de turaţie, partidul de guvernământ ar risca să ofere pe tavă oraşul Rădăuţi celor din opoziţie.

Cu un Klaus Iohannis pe creasta valului, PNL are toate şansele să obţină o majoritate confortabilă în Consiliul Local Rădăuţi, ceea ce ar duce la alegerea unui viceprimar care să preia atribuţiile de primar.

Totuşi, când vine vorba de Rădăuţi, situaţia nu este deloc clară. În contextul luptelor dintre aripa PDL şi aripa vechiului PNL, nu este simplu de ajuns la un consens, iar dacă acesta se va concretiza sunt convins că va fi doar o chestiune de scurtă durată.

Pe de altă parte, nici PSD nu stă prea bine la Rădăuţi, în sensul în care nu a identificat încă un candidat cu şanse reale de a câştiga alegerile pentru funcţia de primar, un alt motiv pentru a trage de timp cât se poate de mult. 

Articole asemănătoare

Back to top button