Brigada Diverse

Angajat la Primăria Suceava, visul de realizare în viaţă

Salariile angajaţilor din Primăria Suceava au crescut de anul acesta cu 20%, o majorare care nu este de ici de colo.

Aşa s-a ajuns ca un poliţist local să plece acasă cu peste 3.500 de lei, iar un director general din administraţia publică locală suceveană să aibă 13.500 de lei la care se adaugă diferite sporuri, iar asta se traduce prin alte sume frumuşele suplimentare.

Asta da viaţă de bugetar, iar explicaţia pentru bătaia pe posturile scoase la concurs de Primăria Suceava nu-şi mai are sens. Başca faptul că de fiecare dată reuşeşte cam cine trebuie, astfel încât s-a ajuns să avem angajaţi în primărie atât soţul, cât şi soţia.

Dacă lucrurile ar merge strună în Primăria Suceava poate aş spune că e normal. Dar când merge omul să-şi plătească niscai taxe şi impozite sau amenzi şi este purtat de la un ghişeu la altul, iar după ora 14.00 aceste ghişee se şi închid, mă întreb, şi cred că se întreabă foarte multă lume, pentru ce naiba aceste salarii uriaşe?

primaria suceava

Şi aparatul din Primăria Suceava creşte de la un an la altul. Ţin minte că la mijlocul anilor ‘90 Primăria Suceava funcţiona în actualul Palat de Justiţie pe o latură şi jumătate. Între timp, s-a mutat în actualul sediu, are 5 etaje şi vreo 750 de angajaţi, incluzând Poliţia Locală şi Direcţia Domeniului Public.

Ca să fiu sincer mi se pare un aparat supradimensionat, iar dacă adăugăm şi salariile cred că lucrurile ar trebui să se mişte cu totul altfel în Primăria Suceava. Dar când interesele personale şi de grup sunt peste interesele contribuabililor nu cred că se va mişca ceva în bine pentru suceveni în perioada următoare.

Notă: Sursa foto www.crainou.ro

Articole asemănătoare

Un Comentariu

 1. Inţeleg că nu mă credeţi când semnez ,de exemplu,”Sfântu Gheorghe Galinoctonul”,insă asta nu are aşa mare importanţă,mâine pot să fiu Cuviosul Filaret iar raspoimâine aş putea fi Martir&Marturisitor_Somnorilă…
  Pe fond,asta inseamnă că sunt o voce oarecare care nu devine calpă numai pentru faptul că nu se incadrează la strigarea catalogului sau la lista de premiere citită de sărbătorile de preste an de către domnul Flutur,indeosebi a acelora care îi sunt pomenitori dar şi ctitori şi adăugitori ai capitalismului său triumfal,modelul turistic fluturist,ediţia a doua,revazută şi adăugită. Ca să nu mai vorbim şi de altele – e un exemplu care imi este foarte la indemână si peste care nu pot trece: deci pretenul care semneaza pe foaia sa bună de asezat in WC-urile ecologice de la Cetate,cu ocazia unei anumite manifestări repetitive care se lasă cu profanarea locului ,monument istoric clasat din categoria A,prin micţionare (denumirea ştiinţifica a pişatului) prin răgete şi sclifoseli,deci acest impostor sfertodoct semnează “Dragusanul”,la derută,folosind un pseudonim după un narav mai vechi la Erithacus Rubecula,măcăleandrul,cum ar fi… Căci pe dumnealui il cheamă, de la mama lui de-acasă ,Gâză,iar in legatură cu pseudonimul sau pseudonimele cu care semna, ca măcăleandru,nu avem a ştire,fără decât CNSAS… Asupra mobilului pentru care oamenii ,fie ei de joasa extracţie,fie ei leaderi,fie ei măcăleandri ,semnează sau nu semnează cu numele din catalogul şcolar se pot face indelungi dar şi obositoare speculaţii,curajul sau absenta acestuia fiind cea mai improbabilă explicaţie! Că aceia care semnează după cum scrie la buletin nu au neapărat şi curaj,dupa cum se şi vede,jurnalişti cu şcoli de contorsionişti de fiare care mestecă in fiecare zi,in scris,acelaşi fân muced,ca să fie bine,să nu fie rău,să nea dea herr Schmetterling banii pe publicitate, ca să avem ce pune pe masa de la barul lu’ Ciprian, de la barul de vis-a-vis,de la metrou, precum şi de la alte aşezăminte de cultură asemenea.
  Insă trebuie sa fiu sincer şi să recunosc: blogul dvs. este unul care iese din ritmul si schema publicaţiilor conformiste! Am citit opinii care in mod cert contravin convingerilor dvs.,necenzurate,nepersiflate după un anumit model de blog mai sus evocat,neturtite prin omisiune voluntară.. Nu am văzut anunţul ,desigur curajos,”comments are closed” şi,in general,acest blog,al dvs. a apărut ca o supapă de presiune aflată la indemâna oricui are de spus ceva,urmând ca publicul să aprecieze in stilul infailibil al verdictelor date de public,cel care ştie măcar să citeasca,nu neaparat să şi scrie.
  Publicul anonim.
  Apoi,fiindcă aţi adus vorba despre primăria noastră,trebuie să spunem de la inceput: avem primarul şi primăria pe care o merităm! Domnul Lungu nu işi va depăşi niciodată condiţia sa de prelipcan cu liceul făcut la seral,făcut om de catre regimul „de tristă amintire”,profilat,desigur ca om de dreapta,tot de acelaşi regim şi despre care este sigur că ,dacă nu intervenea tulburarea/tulbureala/brambureala din decembrie 1989,ori ar fi fost şi-acuma director tot la CCH ori ar fi păscut vaca cea neagră pe toloaca de la Prelipca,ca multi alţi politicieni de dreapta/stânga din judeţul nostru,fiecare cu vaca lui,cu toloaca lui…
  Aşa incât,fiindcă este vorba despre curaj,ia să vedem noi un caz sugestiv despre o frumoasă potlogărie patronată de primăria Suceava,mai ales de acel domn viceprimar care răspunde de administraţia pieţelor,un domn nervos spre nevrotic,spaima câinilor bagabonţi,cel despre care câinii maturi vorbesc numai de rău şi işi educă căţeii in sensul ca să evite să fie muşcaţi de respectivul,ca să nu turbeze…
  Deci la poziţia 11 pe lista consilierilor locali ai PDL/PNL se află domnul Flutur Alexa-Mihai,investitor tactic al PDL,miluit incă din 2010-2011 cu un loc strategic in Piaţa-Mică,unde şi-a montat dumnealui investiţia,adică un dozator de lapte care îi aduce un venit frumusel,cam 2500 euro lunar… Investiţie plină de consecinţe,dintre pagubele colaterale am enumera doar alergarea dar şi fezandarea babelor de către comandourile primăriei,a babelor care vând lapte nedozat,periculos,veninos,neconform,căptuşit cu Salmonella,ediţia de Sf. Ilie,Moara&Ipotesti! Ca să aiba dever domnu’ Mihai,nu?
  Cf. mai jos, iar dacă nu vedeţi,din motive de tehnica,cautaţi singuri,este suficient să introduceti in browser „dozator lapte piata mica…”
  http://prntscr.com/i1lfcn
  https://www.monitorulsv.ro/Local/2011-01-21/Din-lapte-la-dozator-un-sucevean-castiga-lunar-2500-de-euro
  Infatigabila (sper sa fi folosit corect toate literele…) doamnă Dana Humoreanu,o apărătoare a ordinii&sănătăţii publice,fiară impotriva abuzurilor instituţionale,ce constată?
  Iata:
  …numai că pe la ora 15.00-16.00 se termină laptele în dozator şi inginerul nu are suficientă producţie la ferma sa pentru a le realimenta.
  „Nu risc să cumpăr lapte de la alţii, pun numai de la vacile mele. Este verificat, controlat sanitar-veterinar, grăsimea este de 3,7-4 la sută. Am câştigat greu clientela şi nu vreau s-o pierd”, afirmă Mihai Flutur….
  In fapt,de ani buni,dozatorul de lapte al consilierului PDL/PNL functionează ,cu aprobarea şi cu miluirea de la primărie,in Piaţa-Mică, – ATENTIE! – exact intre WC-ul public al pieţei si ghena de gunoi,la distante egale,de doar caţiva metri,cca 2-3…
  Iata un motiv serios pentru a-şi mări salariile şi pentru a umfla taxele si impozitele locale!
  Pentru un echilibru al decenţei,este bine să precizăm că şi pe consilierii PSD,pe candidaţii lor eşuaţi la cerere (cum a fost domnul Bradatanu,medic!) i-a durut fix in kur de aspectele care indică un pericol public al situării dozatorului de lapte exact intre un WC si depozitul de gunoi al pieţei…
  Cam pe cănd “preconizaţi” (un verb pe care observ ca il agreaţi) să publicaţi poze curajoase,profesioniste,de presă neînchinată, cu frumosul si utilul obiectiv economic al adminsistraţiilor Lugu-Flutur?
  Opinia publica anonimă crede,din anumite motive,că doar atunci când se va fi declanşat vreo epidemie semnificativă printre copiii Sucevei iar verificările si controalele sanitare evocate de infatigabila doamna Dana se vor fi perimat, prin nelucrare…

Back to top button