Shares

Salariile angajaţilor din Primăria Suceava au crescut de anul acesta cu 20%, o majorare care nu este de ici de colo.

Aşa s-a ajuns ca un poliţist local să plece acasă cu peste 3.500 de lei, iar un director general din administraţia publică locală suceveană să aibă 13.500 de lei la care se adaugă diferite sporuri, iar asta se traduce prin alte sume frumuşele suplimentare.

Asta da viaţă de bugetar, iar explicaţia pentru bătaia pe posturile scoase la concurs de Primăria Suceava nu-şi mai are sens. Başca faptul că de fiecare dată reuşeşte cam cine trebuie, astfel încât s-a ajuns să avem angajaţi în primărie atât soţul, cât şi soţia.

Dacă lucrurile ar merge strună în Primăria Suceava poate aş spune că e normal. Dar când merge omul să-şi plătească niscai taxe şi impozite sau amenzi şi este purtat de la un ghişeu la altul, iar după ora 14.00 aceste ghişee se şi închid, mă întreb, şi cred că se întreabă foarte multă lume, pentru ce naiba aceste salarii uriaşe?

primaria suceava

Şi aparatul din Primăria Suceava creşte de la un an la altul. Ţin minte că la mijlocul anilor ‘90 Primăria Suceava funcţiona în actualul Palat de Justiţie pe o latură şi jumătate. Între timp, s-a mutat în actualul sediu, are 5 etaje şi vreo 750 de angajaţi, incluzând Poliţia Locală şi Direcţia Domeniului Public.

Ca să fiu sincer mi se pare un aparat supradimensionat, iar dacă adăugăm şi salariile cred că lucrurile ar trebui să se mişte cu totul altfel în Primăria Suceava. Dar când interesele personale şi de grup sunt peste interesele contribuabililor nu cred că se va mişca ceva în bine pentru suceveni în perioada următoare.

 

Notă: Sursa foto www.crainou.ro