Shares

Duminică au avut loc alegeri parţiale în două comune ale judeţului, respectiv Iacobeni şi Siminicea.

Am să comentez doar ceea ce s-a întâmplat la Iacobeni, iar dacă oamenii care conduc PNL Suceava nu-şi dau seama că au o mare problemă înseamnă că partidul va avea cât de curând soarta PNŢCD.

Ei bine, după ce a fost primăreasă ani buni, Angelica Fădor a acceptat să plece pe un post de deputat, şi acesta obţinut pentru că se afla pe un loc eligibil nu pentru că ar fi fost prea iubită în bazinul Dornelor.

Candidatul pe care Angelica Fădor şi PNL l-au susţinut la Iacobeni a fost pur şi simplu surclasat de candidatul PSD, scor 633 la 276 dintr-un total de 1.090 de votanţi, iar când pierzi de o asemenea natură un fief tradiţional dintr-o zonă unde liberalii au fost mai mereu pe val înseamnă că trebuie ridicate nişte semne de întrebare.

angelica fador

În primul rând, Angelica Fădor nu a putut fi locomotivă pentru colegul ei nici măcar la ea acasă, deci şansele să fie la nivel mai mare sunt nule.

Pe de altă parte, ea a ajuns pe lista pentru Camera Deputaţilor împinsă de la spate de fostul deputat Dumitru Pardău, care a preferat să-şi vadă de afacerile proprii, nu că în perioada în care a fost în Parlamentul României ar fi strălucit cu ceva. Iar eşecul Angelicăi Fădor ar trebui decontat şi în ograda lui Pardău, unul care a trădat fără nici o remuşcare când a simţit că partidul în care se afla nu îl poate propulsa acolo unde îşi doreşte.

Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur trebuie să facă o analiză serioasă a partidului şi a ceea ce îşi doreşte pentru viitor. În momentul în care începi să pierzi zone care ţi-au aparţinut ani în şir problema devine una cronică.

Bine, aţi putea spune că PNL a câştigat la Siminicea. Eu cred că e doar o întâmplare. PNL Suceava şi cei care conduc partidul se încăpăţânează să meargă mai departe cu aceleaşi personaje, fără a aduce absolut nimic din urmă. Iar la un moment dat acest lucru se va deconta. Cu vârf şi îndesat.