Brigada Diverse

Apatie generală

Până la alegerile generale de anul acesta mai sunt mai puţin de două luni, dar scena politică suceveană este atât de apatică încât nici nu spui că se apropie vreun eveniment.

Sincer să fiu am prins câteva campanii electorale, dar până acum nu am văzut niciodată o astfel de linişte. Poate o fi liniştea dinaintea furtunii, dar din informaţiile pe care le am nu se pregăteşte nimic spectaculos în perioada imediat următoare.

Mai degrabă, cred că apatia asta generală este generată de un soi de troc între principalele partide din judeţ, PNL şi PSD, care speră să-şi împartă egal numărul de parlamentari, adică fiecare formaţiune câte doi senatori şi cinci deputaţi.

alegerti1

Bine, dacă prin redistribuiri vor lua vreun deputat în plus, nici unul din şefii celor două partide nu ar fi supărat. Oricum, atât din tabăra liberală, cât şi din cea social-democrată nimeni nu concepe să-i scape printre degete vreun post de parlamentar către vreo altă formaţiune politică, ALDE, PMP sau USR.

Dar dacă acest lucru se va întâmpla totuşi şi unul sau chiar toate cele trei partide enumerate mai sus vor trece pragul electoral la nivel naţional şi local, recolta visată de PNL şi PSD va fi mult dijmuită.

Aşa că, mi se pare inexplicabilă această lipsă de implicare în campania electorală care stă să înceapă. Nu am văzut planuri, proiecte, nimic de anvergură menit să-mi atragă atenţia. Şi sincer, sunt extrem de curios cu ce vor ieşi în faţă candidaţii de pe locurile considerate eligibile. 

Articole asemănătoare

2 Comentarii

  1. Dar la celelalte campanii pentru parlamentare in afara de faptul ca ilustrii candidati se intreceau in construit podete si varuit diverse cladiri, ce proiecte ai vazut?

  2. Singurele proiecte pe care le am vazut vreodata (finalizate) la trepadusii astia sunt legate strict de buzunarul propriu si de prostirea perpetua a pulimii cu scopul de a fi din nou votati la urmatoarele alegeri.

Back to top button