Shares

Nici dacă mi-aş fi propus să scriu atât de mult despre mizeria din municipiul Suceava nu aş fi reuşit.

Dar, la ce imagini îmi parvin zilnic, la câte reclamaţii se adună nu zilnic, ci aproape la fiecare oră, nu pot sta impasibil.

După ce am scris ieri despre strada Iuliu Maniu, plină de gropi, noroi şi bălţi, mai mulţi suceveni au postat comentarii legate de zonele în care locuiesc. Cristina Cobaschi Grozavu a semnalat o problemă identică pe strada Stadionului, din Iţcani.

Iată ce a spus ea: „Tocmai am postat şi eu imagini cu Str. Stadionului din Iţcani. Este în aceeaşi stare. Aşa suntem dintotdeauna. Plătim impozite şi taxe ca şi ceilalţi cetăţeni. Acum, că plouă, chiar ne trebuie cizme de cauciuc. Voi posta şi dimineaţă, aşa ca într-un jurnal de călătorie. Poate vede cineva”.

strada stadionului itcani

Aştept imaginile din această dimineaţă, deşi nu cred că e vreo schimbare faţă de ieri, iar dacă ploaia continuă, nici zilele următoare nu vom vedea un alt peisaj.

O altă zonă din municipiul Suceava, aceeaşi problemă. A fost semnalată de Cătălin Dobrescu, fost director al Direcţiei Agricole Suceava. „În centrul Sucevei, unde vin mulți străini, pe străzile adiacente este jale”, este comentariul lui Cătălin Dobrescu.

Aştept să-mi spuneţi exact şi care sunt acele străzi, pentru că nu ar strica nişte fotografii şi de acolo. Să întregim imaginea jalnică a unui oraş abandonat de autorităţi: din centru până în Iţcani, de la Primărie până în Burdujeni şi din Obcini până în George Enescu.

Şi dacă tot veni vorba de centrul municipiului Suceava, iată ce spune Mădălina Mărtinaş: „Una şi mai şi. Un mixt de nămol, resturi vegetale şi resturi din tomberoanele în care au scormonit săracii şi ciorile. Tot centru, tot Suceava. Asta deja nu mai ţine doar de aspect, ci şi de sănătate”.

mixt de mizerie

Iar colega de breasla Dana Humoreanu pune bomboana pe colivă, de la locuinţa din acte a primarului Ion Lungu, de pe strada Alexandru cel Bun. Bine, faptul că Ion Lungu stă la vila de la Salcea e o altă discuţie.

Dar iată invitaţia Danei Humoreanu pentru edilul Sucevei: „Locuiesc pe cea mai mizerabilă stradă din oraș. Ploaia nu reușește să spele jegul. Domnu’ primar Ion Lungu, vecine, vedeți prin debara cizmele alea de cauciuc și haideți să deznămolim strada, că în baza băieților de la salubritate ne invadează șobolanii!”.

Mda, mai mult de atât nu cred că se poate spune.