Shares

De aseară se tot vorbeşte despre demisia liderilor liberali, care au promis că vor pleca din fruntea partidului în cazul în care nu vor obţine un scor apropiat de 20%.

Trecută un pic în plan secund este prestaţia PSD în municipiul Suceava. Cel mai mare partid din ţară a uitat să câştige în municipiul Suceava de ani buni, iar alegerile de duminică, 25 mai, nu au făcut excepţie.

Aşa cum scriam şi vineri, campania PSD a fost una destul de modestă, iar senatorul Ovidiu Donţu a strălucit prin absenţă şi non-combat.

La nivelul municipiului Suceava, social-democraţii au obţinut circa 32% din opţiunile electoratului, în timp de la nivel judeţean scorul partidului a fost un pic peste 40%.

dontu ovidiu

Organizaţia municipală a PSD Suceava, condusă onor de Ovidiu Donţu s-a situat şi sub media naţională, care era de 37,5%, aşa încât se poate spune fără greşeală că social-democraţii au înregistrat un eşec lamentabil.

Se simte vinovat senatorul de Fălticeni (apropo, de ce preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Suceava a candidat pe colegiul din Fălticeni şi nu pe cel logic, din Suceava?) pentru această înfrângere?

Vom vedea în scurt timp. În mod logic ar trebui să-şi depună demisia de onoare şi să lase locul altei persoane, dar cum politica românească e plină de scuze penibile nu mă aştept la vreo surpriză.