Brigada Diverse

Aştept demisiile lui Nechifor şi Donţu

PSD Suceava a pierdut alegerile atât în judeţ, cât mai ales în municipiul reşedinţă de judeţ.

Dacă după primul tur de scrutin am auzit justificarea că PSD a obţinut în municipiul Suceava cel mai mare număr de voturi, asta deşi avea un ecart negativ faţă de Iohannis de peste 1.000 de voturi, sunt curios ce le mai fată mintea şefilor social-democraţi.

Pentru orice om cu capul pe umeri, scorul obţinut este un eşec, şi încă unul lamentabil în municipiul Suceava.

Firesc, dacă există demnitate, ar trebui să ne aşteptăm la nişte demisii din funcţii. Principalii vizaţi sunt preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, Cătălin Nechifor, şi cel al organizaţiei municipale Suceava, Ovidiu Donţu.

Ar trebui să urmeze exemplul preşedintelui executiv al PSD Maramureş, Călin Matei, care a renunţat la funcţie după ce partidul pe care-l conducea a pierdut categoric în judeţul vecin.

dontu-ponta-nechifor

La nivelul municipiului Suceava PSD s-a întrecut în gafe, una mai gogonată decât alta. Despre alăturarea primarului compromis al Sucevei Ion Lungu pe bannerele de susţinere a lui Victor Ponta am scris de câteva ori şi rămân la părerea că i-a făcut mai mult un deserviciu premierului.

De aceeaşi părere au fost şi o parte dintre social-democraţii cu care am mai discutat, dar decizia le-a aparţinut şefilor Donţu şi Nechifor. A fost o decizie proastă pe care ar trebui să şi-o asume.

Una peste alta, liderii locali ai PSD Suceava au tratat alegerile cu prea multă superficialitate, mizând pe valul schimbărilor din 2012. Au avut dreptate, cu deosebirea că acum valul a mers în sens invers.

Ca o paranteză, cel mai bine din această ecuaţie a ieşit Alexandru Băişanu. Prietenii ştiu de ce.

Notă: Sursă foto www.jupanu.ro

Articole asemănătoare

Back to top button