Brigada Diverse

Au scăpat de dracu şi au dat de tac-su?

Oare unii oameni sunt chiar blestemaţi de soartă? Când stau şi mă uit în jur nu-mi rămâne decât să constat că lucrurile stau chiar aşa.

Acum câteva luni am scris despre cei 200 de muncitori de la societatea Drumuri şi Poduri din subordinea Consiliului Judeţean Suceava, care erau pe punctul de a fi aruncaţi în şomaj şi mizerie de un deputat hrăpăreţ pe nume Mircea Grosaru. Dacă aţi uitat cumva, onor parlamentarul din partea italienilor, care se ocupă şi cu lichidările, şi-a mărit de la sine putere onorariul stabilit de judecătorul sindic. Aşa se face că în loc de 1.500 de lei lunar, vreme de câteva luni Mircea Grosaru şi Euroconsulting SPRL au băgat la teşcherea câte 5.000 de euro. Şi asta fără să facă absolut nimic pentru a salva societatea de la faliment. Între timp, Consiliul Judeţean Suceava s-a sesizat, iar firma lui Grosaru a fost scoasă din ecuaţie. Nu ştiu cu ce preţ, dar bănuiesc că fără alte efecte juridice, deşi lucrurile sunt cel puţin penale vizavi de ceea ce s-a întâmplat la Drumuri şi Poduri. Mai pe româneşte, poţi fura câte 5.000 de euro pe lună fără ca nimeni să te tragă la răspundere.

În locul firmei deputatului, italian doar în acte, a venit o altă firmă de lichidare. Se numeşte Multiconsult IPURL şi este administrată de Ovidiu Călin. Este un individ care a plecat cu scandal de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava, dar care vrea să-şi facă nume şi avere în această tagmă restrânsă a lichidatorilor judiciari.

Pe numele său a fost formulată recent o plângere penală pentru trucarea unei vânzări de bunuri. Nu ştiu dacă este întemeiată sau nu această sesizare la Parchet, dar sunt convins că nu iese fum fără să faci foc, mai ales că se spune că anumite firme ar fi dat şi şpăgi consistente, de ordinul a 60.000 de euro pentru a beneficia de anumite favoruri. Aceste suspiciuni au ajuns şi la urechile şefilor din Consiliul Judeţean Suceava, care l-ar fi chemat pe Ovidiu Călin la raport pentru a afla ce are de gând cu SC Drumuri şi Poduri SA Suceava.

Oare ce i-o fi spus Ovidiu Călin lui Daniel Cadariu? Dacă aflaţi, vă rog să-mi daţi de veste.

 

Articole asemănătoare

Back to top button