Brigada Diverse

Avem teatru la Suceava. Unul de calitate

Aseară s-a jucat prima piesă pusă în scenă de actorii Teatrului „Matei Vişniec” din Suceava într-o reprezentaţie care nu a umplut sala.

Dar nu este nici vina organizatorilor, nici a actorilor, ci pur şi simplu o dovadă de nesimţire din partea celor care au primit invitaţii pe care nu le-au onorat.

Spre deosebire, în această seară, când la spectacol sunt aşteptate oficialităţile oraşului, am curaj să pun pariu că nu se va putea arunca un ac. Uneori snobismul bate teatrul.

Revenind la lucrurile mai importante. Da, de ieri avem teatru serios la Suceava. Iar dacă e să-mi dau cu părerea, piesa jucată aseară, „Tigrul din oraşul nostru”, cu tot ceea ce a însemnat decoruri şi tehnică este de nivel european.

teatru

Sincer să fiu, mi-e teamă că piesa este peste nivelul cultural al oraşului, iar după efervescenţa debutului nu va avea prea mult public. Sper să mă înşel. E o piesă nu tocmai simplă, chiar profundă şi care pune neuronii în mişcare.

Oricum, avem o punere în scenă diferită de teatrul clasic, iar cei care vor merge să vizioneze piesa trebuie să uite de ceea ce au văzut la Casa de Cultură sau pe alte scene teatrale din ţară.

O notă şi pentru actori. Nu avem mari vedete, iar în această primă piesă au fost implicaţi doar patru actori. Cu mare potenţial, spun eu. Şi repet, ceea ce au jucat aseară nu a fost deloc uşor, de vreme ce au avut de interpretat mai multe roluri într-o singură piesă.

Ca o concluzie, teatrul din Suceava, cel puţin cu piesa de debut, este unul care şi-ar face loc oricând la Paris sau Londra.

 

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button