Brigada Diverse

Bachus umblă dezlegat prin Liceul cu Program Sportiv

Despre Dumitru Bernicu, directorul Liceului cu Program Sportiv Suceava, umblă zvonul că va fi demis în curând din funcţia pe care o deţine de 19 ani.

O tentativă de a-l înlocui din funcţie a avut şi Orest Onofrei, pe vremea când era prefect al judeţului Suceava. La acea vreme, după o sesizare primită de la un binevoitor, Onofrei s-a deplasat la LPS Suceava împreună cu un echipaj de poliţie, unde l-a găsit pe Dumitru Bernicu chefuind în sala de sport a instituţiei de învăţământ.

Şi cu ocazia controlului din februarie 2012 lucrurile au alunecat pe panta alcoolului. Membrii comisiei de control trimisă la LPS Suceava pentru a verifica activitatea instituţiei au mărturisit că Dumitru Bernicu îşi făcea apariţie în urma lor, în jurul orei 10.00, şi nu de puţine ori era aghezmuit.

Tot cu titlu de bârfă, prin oraş circulă informaţii de ani de zile cu afacerile pe care Bernicu le gestionează la liceu, obţinând profituri frumuşele. Este vorba de achiziţii de mingi şi echipamente sportive, dar mai ales vânzarea unor sportivi formaţi la LPS Suceava către alte cluburi din ţară pe sume doar de Dumitru Bernicu ştiute.

Cu toate acestea, în decurs de 19 ani nimeni nu a reuşit să-i dovedească vreo ilegalitate şi nici să-l clintească din funcţia de director. Rămâne de văzut ce se va întâmpla de această dată.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button