Shares

Dacă ar fi să acord un premiu pentru cele mai importante descoperiri, câştigător l-aş desemna pe Aşexandru Băişanu, preşedintele PNL Suceava.

Motivul este cât se poate de simplu şi evident şi ne-a fost dezvăluit, neştiutorilor şi chiorilor din acest judeţ, în cadru public. La o conferinţă de presă de acum două zile, Băişanu a declarat următoarele: „Judeţul nu mai are industrie, nu mai sunt investitori care să creeze locuri de muncă. Suceava este printre cele mai sărace judeţe din ţară”.

Uau! În comparaţie cu şeful liberalilor suceveni, Marie Curie sau Thomas Edison par doar nişte pigmei. Să-ţi dai seama în secolul 21 că nu mai există industrie şi că Suceava este printre cele mai sărace judeţe din ţară mi se pare cu adevărat epocal. Descoperirea e cu atât mai importantă dacă ţinem cont că Alexandru Băişanu a fost subprefect şi prefect de Suceava până acum vreo doi ani.

E ca şi cum ar fi descoperit focul, iar presupunerea mea, neconfirmată, ce-i drept, este că a reuşit să iasă din peşteră.

Sunt sigur că în perioada următoare, şeful liberalilor suceveni ne va aduce la cunoştinţă şi alte descoperiri ale sale. Că prin Suceava sunt gropi, că e mizerie, că avem o grămadă de oameni plecaţi la muncă în străinătate, că există muncă la negru, că politicienii sunt nişte hoţi, că pensionarii sunt umiliţi, că standardele de educaţie au scăzut şi lista suportă numeroase completări.

Eu îl aştept pe Alexandru Băişanu să inventeze roata. Dar nu aia pe care o ştiu şi eu şi toţi ceilalţi suceveni, care îi aduce la putere pe toţi ariviştii şi cimpanzeii, ca să-l citez pe Ion Drăguşanul, ci roata care va promova valorile şi oamenii care au ceva de spus pentru societate.