Shares

Războiul de gherilă între liberalii Alexandru Băişanu şi Ioan Balan a intrat într-o nouă fază, cea a sondajelor de opinie.

Pentru că ambii deputaţi doresc să candideze pentru funcţia de primar al municipiului Suceava, persoana care va ajunge pe buletinele de vot se va stabili, cel mai probabil, în baza unui sondaj de opinie şi/sau în funcţie de influenţa pe care cei doi o au la nivel central.

Deocamdată, primul care a mutat în acest şah este Alexandru Băişanu. Potrivit unui sondaj de opinie realizat în perioada 30 iulie – 8 august, pe un eşantion de 1.100 de persoane, cu o marjă de eroare de 3%, favorit pentru a candida în acest moment este copreşedintele PNL Suceava, deputatul Băişanu.

La întrebarea „Dacă ar fi să alegeţi între Ștefan Alexandru Băișanu și Ioan Balan pentru funcția de primar al municipiului Suceava, care consideraţi că ar fi mai potrivit?”, răspunsul a fost următorul: Alexandru Băişanu – 36,3%, Ioan Balan – 27,1%, în timp ce 36,6% dintre respondenţi nu s-au decis ori nu doresc să voteze cu nici unul dintre cei doi posibil candidaţi.

balan baisanu

 

Rezultatele sondajului de opinie au fost prezentate miercuri de Alexandru Băişanu, iar astăzi a venit şi replica taberei adverse. Consilierul local Daniel Prorociuc a denunţat rezultatele şi consideră nici mai mult nici mai puţin că sondajul s-a făcut „pe genunchi”.

Cu siguranţă deputatul Ioan Balan va prezenta şi el propriul sondaj, care cred că va avea alte cifre. În aceste condiţii, cel mai probabil se va realiza şi un al treilea sondaj, iar pentru a-i asigura obiectivitatea ar trebui să se recurgă la o firmă neutră. Ce va spune cel care va fi în dezavantaj şi de această dată?

Una peste alta, în timp ce PNL se bate în candidaţi, la PSD e linişte totală. Dacă tot nu au oameni poate negociază cu cei din PNL şi uite aşa se împacă şi capra şi varza. 

 

NOTĂ: sursă foto www.radiotop.ro