Shares

Astăzi a avut loc un meci la distanţă între liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, şi liderul de facto al PSD Suceava, Ovidiu Donţu.

Bătălia de etapă, pentru că războiul e mult prea departe de a fi tranşat, a fost câştigată de Băişanu. Iar pentru a fi mai clar am să explic toate acestea.

Este vorba de Consiliul Local Vicovu de Sus, a cărui dizolvare a fost susţinută de prefectul social-democrat de Suceava, Florin Sinescu, omul lui Ovidiu Donţu, dar care nu a fost dorită de liberali.

La Vicovu de Sus funcţionează Alianţa DA, adică PDL+PNL, fapt ce a permis menţinerea în funcţie a viceprimarului liberal Cozorici. PSD, prin primarul dictator Gheorghe Schipor, a dorit să schimbe balanţa, numai că instanţa i-a dat o lecţie care acum îl costă.

cei-doi-lideri-suceveni-ai-usl-catalin-nechifor-si-alexandru-baisanu-si-consilierul-local-ovidiu-dontu_49815905_MSV

Iar prin lecţia de azi a Curţii de Apel Suceava, care a decis continuarea activităţii Consiliului Local ales în iunie 2012, a fost dată o palmă nu doar primarului Schipor, ci şi şefului de facto al PSD Suceava, Ovidiu Donţu.

În felul acesta, alianţa PSD-PNL care nu a funcţionat vreodată a primit un nou răspuns, anume că totul este posibil prin justiţie. Mai exact, Băişanu i-a demonstrat lui Donţu că nu poate decide aşa cum vrea el în administraţia locală, iar Vicovu de Sus ar putea fi luat ca un reper pentru viitor.

A fost, dacă vreţi, un război dus pe frontul din Spania între forţele naziste ale lui Hilter şi cele ale Aliaţilor, în care fiecare şi-a testat armele. Momentant, la Sucdeava, în timpurile moderne, armele lui Băişanu au fost cele câştigătoare.

Rămâne de văut cine va câştiga războiul.