Brigada Diverse

Băişanu, liniştea dinaintea furtunii

Mazilirea lui Alexandru Băişanu din funcţia de co-preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Suceava a coincis cu intrarea sa într-un con de umbră.

Chiar dacă a mai încercat să apară cu diferite subiecte, Băişanu nu a rupt gura târgului. Sincer să fiu, mă aşteptam să fie mai virulent pe subiectul „Suceava, capitală culturală europeană”, mai bine zis pe respingerea candidaturii.

Acest subiect a fost lansat de Băişanu, adoptat apoi de Cătălin Nechifor şi asumat apoi cu chiu cu vai de primarul Ion Lungu. Totul s-a mişcat cu mare greutate, iar rezultatul votului, respingerea candidaturii, era o chestiune previzibilă. De aceea, m-aş fi aşteptat ca Alexandru Băişanu să fie mai activ pe propriul subiect, dar a fost destul de apatic.

Chiar dacă în spaţiul politic fostul co-preşedinte al PNL Suceava nu a excelat, acesta are meritul de a-l fi adus la Suceava pe James Rigby, un miliardar britanic care doreşte să creeze locuri de muncă în domeniul IT, aproximativ 400 din primele informaţii. Rămâne de văzut dacă pe această temă se va şi concretiza ceva sau este doar unul din multele planuri fără suport real.

baisanu

Revenind la viaţa politico-administrativă, Alexandru Băişanu nu a renunţat niciodată la ideea de a candida pentru funcţia de primar al municipiului Suceava. Ideea e cine îl va susţine în această tentativă.

Cert este că a avut negocieri cu mai multe formaţiuni politice, inclusiv ALDE (o pistă care nu e încă închisă total), iar mai nou cochetează tot mai intens cu PSD. Nu ştiu dacă aceste tatonări şi discuţii se vor concretiza, dar nu ar mira pe nimeni ca Alexandru Băişanu să candideze din partea social-democraţilor.

Cum nu ar mira pe nimeni ca Băişanu să aleagă şi un partid mai mic, sau varianta de a merge independent, şi asta doar pentru a demonstra colegilor încă liberali că el trebuia să fie alesul.

Această linişte şi tăcere relativă afişată de Alexandru Băişanu nu este decât o aparenţă, pentru că, în realitate, el urzeşte ceva. Iar cine-l cunoaşte suficient de bine ştie că nu greşesc. 

Articole asemănătoare

Back to top button