Shares

Pandemia de gripă porcină este gestionată tot mai prost la nivelul judeţului Suceava. Responsabil de aceste bâlbe este nimeni altul decât directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava Ludovic Abiţei.

Ultima mostră de iresponsabilitate s-a înregistrat astăzi dimineaţă, la Şcoala Creştină Filadelfia, iar pentru asta medicul Abiţei ar trebui să-şi prezinte demisia înainte de a fi dat afară.

Ce s-a întâmplat dimineaţă? Potrivit ultimelor date confirmate aseară chiar de conducerea DSP Suceava, la această unitate de învăţământ au fost confirmate 4 cazuri de îmbolnăviri cu virusul A H1N1, iar alte 5 persoane erau suspecte că au contactat aceeaşi boală.

Repet, aceste informaţii existau încă de aseară. Ce a făcut Ludovic Abiţei (foto) şi ceilalţi oameni din conducerea DSP Suceava?

abitei ludovic

Nimic. Nu au dat nici măcar un telefon celor din conducerea Şcolii Creştine Filadelfia pentru a-i înştiinţa de existenţa focarului de gripă porcină.

Aşa se face că la primele ore ale dimineţii elevii s-au prezentat la ore, au intrat în clase, iar profesorii au început să predea lecţiile ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Un coleg jurnalist s-a prezentat la această instituţie de învăţământ. A intrat în clase fără nici un fel de protecţie, aşa cum erau şi elevii şi dascălii. I-a luat şi un scurt interviu directorului Ioan Bădeliţă, în care acesta spunea că nimeni nu l-a înştiinţat oficial de confirmarea cazurilor de gripă porcină şi nici ce măsuri trebuie luate.

Între timp, Ludovic Abiţei, încă directorul DSP Suceava, susţinea sus şi tare că elevii au fost chemaţi la şcoală doar pentru control şi triajul epidemiologic.

Realitatea dovedeşte cu totul şi cu totul altceva, iar Ludovic Abiţei dovedeşte că nu este capabil să gestioneze această situaţie de criză.

Sper ca bâlbâielile sale să fie observate şi de alte persoane, iar în fruntea instituţiei să ajungă o persoană cu adevărat competentă.

Mai nou, Ludovic Abiţei a delegat-o pe Marilena Grădinaru, directorul adjunct al DSP Suceava, să se ocupe cu informarea presei despre evoluţia fenomenului legat de gripa nouă. Colegii de pe Sănătate mă anunţă că nu reuşesc s-o contacteze în nici un fel.

A dat gripa porcină şi peste şefii DSP Suceava?