Shares

Frământările din PSD s-au extins cu repeziciune şi la nivelul organizaţiei judeţene. Înainte de alegerile pentru funcţia de preşedinte la nivel naţional se trag sfori, se fac alianţe şi fiecare speră să nimerească tabăra câştigătoare pentru a se pune la adăpost pentru următorii ani.

Un episod interesant a avut loc astăzi la conferinţa de presă a organizaţiei judeţene a PSD Suceava. Eugen Bejinariu, unul dintre apropiaţii lui Adrian Năstase, a anunţat că-l susţine pe fostul premier pentru a obţine cea mai importantă funcţie din PSD.

În obişnuitul său joc ambiguu şi pe şapte cărări, încă preşedintele PSD Suceava Gavril Mîrza a replicat că Bejinariu a făcut afirmaţia în nume propriu şi nu, vezi Doamne, în numele organizaţiei judeţene.

La scurt timp, Mîrza a anunţat că-l susţine pe Eugen Bejinariu (foto stânga) pentru a prinde o funcţie de vicepreşedinte la nivel naţional în partidul cu picioare de lut şi încălzit cu flacăra violet a gazului rusesc. 

Deducţia e simplă. Mîrza nu vrea să anunţe că-l susţine pe Năstase, dar îl susţine pe Bejinariu, care este fidel lui Năstase. Matematica de prin şcolile generale enunţă o formulă de genul: „Dacă x=y şi y=z, atunci şi x=z”.

E logic că nu poţi susţine un om pentru a ajunge într-o formulă de conducere cu persoane care au idei antagonice.

Prin declaraţiile de astăzi, Gavril Mîrza a dovedit încă o dată că nu este capabil să-şi asume o responsabilitate şi să aleagă una din taberele din PSD. Ca şi până acum, preferă o politică de noncombat din care speră să iasă din nou întărit. Un vicepreşedinte la nivel naţional susţinut de Mîrza i-ar aduce un avantaj de necontestat în perspectiva alegerilor din organizaţia judeţeană a PSD. Cum la fel de bine, un eşec al grupării Bejinariu – Năstase ar însemna îndepărtarea lui Mîrza din funcţia de preşedinte al PSD Suceava. Prin atitudinea de aşa zisă neutralitate, Gavril Mîrza speră să aibă ceva beneficii, iar „calul troian” Eugen Bejinariu să fie singura pierdere a organizaţiei din Suceava în războiul pentru supremaţie din PSD.

Pentru mine, tipul de politică promovat de Gavril Mîrza a trecut. Au dovedit-o şi ultimele alegeri pe care PSD Suceava le-a tot pierdut cu succes. Depinde doar de membrii acestui partid dacă vor dori şi pe mai departe să meargă din eşec în eşec sau dacă doresc să restructureze cu adevărat PSD-ul.