Brigada Diverse

Blocul lui Lungu, motiv de ironie pe stadion

Intenţia fiului primarului de Suceava, Ion Lungu, de a ridica un bloc turn vizavi de sediul administraţiei locale nu a trecut neobservată.

La meciul de sâmbătă de pe teren propriu dintre formaţia locală Foresta şi Academica Clinceni, un grup de suporteri a afişat un baner cu referire directă la clădirea pe care Petrică Lungu doreşte să o ridice.

Mai bine un bloc cu 10 etaje/Decât o echipă fără derapaje”, este mesajul transmis de suporterii suceveni în semn de nemulţumire faţă de jocul formaţiei locale, dar mai ales pentru că finanţarea către club este extrem de subţire.

Vreau să spun că suporterii au parţial dreptate. Şi pe mine, ca şi pe foarte mulţi suceveni, expansiunea rapidă şi agresivă în afaceri a lui Petrică Lungu reprezintă un afront la bunul simţ. Poate mă înşel eu când spun asta, dar 99% dintre oamenii cu care am vorbit asta mi-au transmis: nu e posibil aşa ceva.

baner stadion

Din punctul ăsta de vedere le dau dreptate celor din galerie. Nu pot fi de acord cu ei din altă perspectivă.

Mai exact, sportul local, şi nu mă refer doar la fotbal, ci şi la handbal, rugby, volei etc, nu poate fi susţinut doar de la bugetul local. Iar ca să fim sinceri, dacă nu ar veni bani de la Primărie, aproape toate sporturile ar fi în faliment.

Pentru subfinanţarea fotbalului sucevean nu sunt de acord să arătăm cu degetul către primarul Ion Lungu. Pur şi simplu nu este corect.

Trebuie văzută cauza acestei probleme, una care pleacă de la nivel naţional, de la strategii care nu există, de o lege de finanţare şi sponsorizare care să permită investitorilor să bage bani şi să aibă şi o serie de facilităţi. De vreme ce totul e vraişte, nu se poate să-l acuzăm pe primarul Lungu că nu face bici, care să mai şi pocnească, din echipa de fotbal. 

Articole asemănătoare

Back to top button