Brigada Diverse

Borcanele de whisky, etnobotanicele şi petardele de fum

Sondajele realizate de Uniunea Social Liberală şi aruncate pe piaţă sunt un soi de mâncare râncedă. În mod normal, de o asemenea mâncare nu ar trebui să se apropie nimeni, dar o râgâială a apărut deja.

Şi nu una oarecare, ci de o intensitate cu magnitudine mare.  A venit, fireşte, din partea celor de la putere, a PD-L-ului mai bine zis. Reacţia lui Gheorghe Flutur mi-a amintit de perioada de opoziţie a acestui personaj politic, când tuna şi fulgera la adresa lui Gavril Mîrza şi a PSD-ului. Poate vă mai amintiţi celebra butadă „la PSD se bea whisky cu borcanul”. Bineînţeles că nu se întâmpla aşa, că doar Mîrza şi acoliţii lui nu or fi fost atât de săraci încât să nu aibă măcar un set de pahare de unică folosinţă. Pe acelaşi efect de consternare a opiniei publice mizează şi acum Gheorghe Flutur când spune că rezultatele sondajelor prezentate de USL sunt ca nişte „etnobotanice de campanie, le dau pe nas să poată pleca liniştiţi în vacanţă”. Subconştient, asocierea lui Cătălin Nechifor şi Alexandru Băişanu cu acest tip de droguri care a făcut şi face ravagii printre tineri nu poate avea decât un efect de procente în plus în dreptul lui Gheorghe Flutur şi al PD-L.

Pentru mulţi dintre profani va fi tot aia că liderii USL prizează etnobotanice cu aceea de efect de etnobotanice. Şi cum electoratul nu e dus prea mult pe la şcoală, confuzia e uşor de făcut.

În privinţa sondajului, USL ar fi creditat cu 52% şanse de câştig în judeţ, în timp ce PD-L ar prinde doar vreo 15%. Cifrele mi se par departe de realitate. Deşi nu am vreun institut specializat în astfel de sondaje, sunt convins că PD-L a scăzut simţitor faţă de alegerile din 2008, şi este posibil chiar ca USL să fie peste ei. O proporţie corectă ar fi, poate undeva la 40% faţă de 30-35%. Chiar şi aşa, pentru PD-L este un mare motiv de îngrijorare, iar reacţia lui Flutur vine, după cum spuneam şi mai devreme, pentru a mai rupe din procentele opoziţiei şi a le reaşeza în dreptul partidului său. E o strategie politică bună, şi sunt tare curios să văd dacă cei din PSD+PNL Suceava vor avea o reacţie potrivită. Sau poate vor face un nou sondaj de opinie să vadă cum trebuie să-i răspundă lui Flutur.

Articole asemănătoare

5 Comentarii

 1. Adevaratele probleme ale domnului care era cat pe ce sa ajunga Gauleiter al Gau-lui Moldova-de-Nord-Est nu sunt etnobotanicele pe care si le procură USL din sondaje,până si uselistii stiu ca fuhrerul lui Flutur are pregatite mijloacele necesare ca sa castige in noaptea de dupa anuntarea rezultatelor,dupa o frumoasa traditie,cu rezultate vizibile.De aia se imbata ei cu apa rece iar unii se dedau la intelegeri pe sub masa,ca banu’ tre’ sa mearga,cadastrul nu sta,arhitectura judetului rage dupa comenzi,nu?
  Nici vorba,’mnealui are alte griji,iacătă (vorba neprihanitului Stolojan) ca de unde nu te astepti de acolo bat clopotele – ce folos de juraminte daca pretenii iti fac dosare precum dusmanii,ba chiar mai fioroase,daca e sa ne luam dupa unele zvonuri… Ce se va ‘tâmpla cu acestea,pe mâna cui vor ajunge in caz de Doamne-fereste?? Ay,ay,saraca tara a Moldovei,cine iti mai procura imunitate daca Chiorâs-Chiondrâs te lasă cu kuru-n ţăruş,după cum îi este năravul??
  Câte dintre acestea se vor prescrie? Nici IPS Pimen nu te poate scoate din merde,la o adica,că,hm,te tine minte cu foioasele si cu răsinoasele pe care i le-ai suflat de sub toiag…
  Si, de aceea, dzicu unii că parcă ieri iereai pe prispa căsii şi azi…
  Pentru Nato: Gau inseamna unitatea administrativ-teritoriala pe care a inventat-o Hitler ca sa stapaneasca mai bine Germania; seful unui gau era un gauleiter – dă pe Google,unde zice nen’tu cel chior, si afli mai multe.

 2. Baietii de la USL au cam umflat sondajele in judetul Suceava PDL nu are cum sa aiba doar 15 % dar na stim toti cum se zice ” Dai un ban dar stai in fata! „

 3. He,he! Ai stat ascuns pana a trecut examenul de bacalaureat care in judetul nostru dovedeste cat de destepti sunt bucovinenii din Botosani?? Era cat pe ce sa cred ca lucrezi sub acoperire si anume de postac pedelist cu bacalaureat luat la 24 de ani; nu mai sunt asa sigur,as crede si ca ai un Spiru Haret,ceva de ministru in tine…
  In fine,sa stii,mai Nato,ca sondajul USL este gresit dar in alt sens: daca ar avea doar nitel mai multa minte in cap liderii USL Suceava ar scoate 75% iar PDL s-ar duce dupa taranisti,sa se hodineasca,care pe-acasa care pe la Botosani,la Racoroasa.
  Daca esti atent,vezi in MONITORUL cum raspunde indirect domnu’ Flutur – se stie el cu musca pe caciula exact la sectiunile la care i-am atras atentia….

 4. Am fost pe la bacalaureat dar nu ca elev ci ca supraveghetor sa nu copie baietii – si uite asa ajungem la marea dilema pentru prima data in ultimii 20 de ani cadn cineva a oprit furatul / copiatul la Bacalaureat e persecutat si ii se scot ochii ca nu stiu ce mare greseala a facut , mai bine le dadea voie la copii sa copie ca si le explicam ca Romania are nevoie de oameni ” descurcareti ” nu de oameni destepti .

  Din punctul meu de vedere as trimite la plimbare pe profesorii de la liceele de unde nu a luat bacul nici macar un elev dar asta e alta poveste .

  Vom vedea ce bors o sa iasa dar am impresia ca alegatorii de dreapta ai PNL-ul s-au obisnuit sa voteze cu PSD-ul deci dragi oameni ai dreptei din Romania sa fiti puternici cand o sa votati pe reprezentantii PSD-ului in mari functii ale tarii hai „România bunului-simţ”

 5. Hait! Pe cine vrei sa prostesti? V-a trimis partidul sa combateti la baioneta si l-ai inlocuit pe Nato, militianul de frontiera… Probabil ai castigat un concurs de despartit in silabe,la pedele… Pai cine a oprit hotia la bacalaureat? Unul din categoria „Igas”,ale carui acte de studii sunt clasificate,el e „om de stiinta” cum e si Igas jurist sau Costica Canacheu presedinte de comisie parlamentara. Ce ati descoperit voi la bac-ul de anul acesta este ca si cum ai bate,ai infometa,ai viola,ai ucide,ai inchide in ghetto niste tinere fete apoi le-ai obliga sa dea concursuri de frumusete. La jurizare va indignati: cum adica,de ce sunteti anorexice,pline de bube,proaste,urate si slabe? Ce cautati aici? La menaj cu voi,la sters la kur in tarile civilizate!
  Fii dragut si lasa-l pe Nato sa se exprime (daca nu cumva era doar un avatar al pedele Suceava),se vede de la o posta ca mimezi si ca doar la IQ te compari cu acela pe care il imiti – sunteti la fel de performanti.
  Daca tu crezi ca prostesti pe cineva cu „dreapta” reprezentata de pdl atunci mai uita-te in sondaje,acolo afli cum e cu dreapta si cu stanga. S-a culcat nen’tu chioru bisnitar de stanga si i s-a sculat de dreapta… Asta pentru ca pe stanga se afla Nuti,infutigabila (desigur,in anumite conditii…) politiciana de centru-dreapa,mai mult de centru,ca sa fim sinceri. Hă,hă,hă – ca sa citez din clasicii tăi…

Back to top button