Shares

Opoziţia din judeţ a declarat război deschis postului de televiziune Bucovina TV.

Măsura a fost luată de toate cele trei partide care au constituit Uniunea Social – Liberală, PSD, PNL şi PC, şi este motivată prin aceea că postul de televiziune menţionat „aparţine actualei puteri”.

Evenimentul care a declanşat ruptura oficială s-a petrecut aseară. Invitat la una din emisiunile Bucovina TV, liberalul Brînduşel Nichitean şi-a dat iniţial acceptul. Ulterior, a aflat că partidul a decis să boicoteze postul condus de Bogdan Gheorghiu, aşa încât a inventat o problemă familială şi a declinat oferta.

Acelaşi lucru l-au făcut şi alţi liberali, printre care Marius Zmău şi Corneliu Vornicu. Refuzurile în lanţ au produs nervozitate la Bucovina TV, iar astăzi s-a tranşat totul în mod public, cu ocazia conferinţei de presă organizată de PNL.

„Nimeni nu poate stabili de capul lui în PNL dacă o ia la stânga sau la dreapta, dacă se duce la Bucovina TV sau la Paşte în Bucovina. La Paşte în Bucovina au hotărât să se ducă pedeliştii. La Bucovina TV au hotărât să se ducă tot pedeliştii. În cadrul USL, la nivelul celor trei partide, PSD, PNL şi PC, s-a stabilit, prin vot, să nu mai venim la emisiunile televizate ale dumneavoastră pentru că am avut suficiente şanse, timp de şapte ani, să vedem care a fost evoluţia dumneavoastră”, a fost mesajul lui Alexandru Băişanu pentru cei de la Bucovina TV.

O măsură similară au anunţat şi cei de la PSD Suceava încă de săptămâna trecută, iar pe viitor va fi extinsă şi faţă de ziarul „Obiectiv de Suceava”.

Boicotul faţă de ziarul aflat în proprietatea lui Romulus Nicolae nu a fost declarat oficial, dar surse din rândul PNL şi PSD Suceava au anunţat că nu au nici un motiv pentru a colabora cu ziariştii de la Obiectiv.

„La conferinţe de presă vine rareori câte un reprezentant de la acest ziar, iar în presă apar doar articole negative. În schimb, despre PD-L doar de bine şi pe cât mai multe pagini”, a fost justificarea reprezentanţilor USL în ceea ce priveşte viitorul relaţiilor cu „Obiectiv de Suceava”.