Shares

S-a mai încheiat un Bac, cu rezultate remarcabile. Procentul de promovabilitate de 94%, cu şanse reale să crească după analizarea contestaţiilor, este un nou prilej pentru mai marii învăţământului sucevean să se bată cu cărămida în piept.

În realitate este un motiv de plâns, pentru că tot examenul a fost doar o tristă parodie, o cursă contra cronometru de copiat.

E o primă lecţie majoră în viaţă de cum se poate obţine un rezultat bun fără a munci, mai pe româneşte cum să furi pentru a fi în frunte.

Şi de aici pierdem cu toţii. Pierd aceşti copii care vor încerca şi mai departe să avanseze plasând unde trebuie plicul cu şpagă, dar mai ales pierde societatea noastră.

bac-2009

Totul se va întoarce înzecit împotriva profesorilor care au închis ochii în sălile de examen şi au deschis larg buzunarele.

Loazele care au trecut examenul cu brio vor termina facultăţi plătite, vor ajunge în anumite funcţii şi acolo se vor uita neputincioase la omul venit pentru rezolvarea unei probleme minore.

Învăţaţi cu metoda plicului, vor cere, la rândul lor, să fie recompensaţi pe sub mână pentru munca pe care o prestează.

Rebuturile scoase en fanfare de şcoala suceveană sunt la tot pasul. Doar unele sunt vizibile, cum ar fi cei doi poliţişti din Stulpicani care au pus în practică exact ce au învăţat în puţinii lor ani de viaţă: cum să câştigi bani mulţi într-un timp scurt în mod necinstit.

E un cerc vicios din care nu am speranţa că vom putea ieşi vreodată.