Shares

Aflat în plină campanie electorală alături de partidul său care caută nod în papiotă actualului Guvern, deputatul Cătălin Nechifor ne anunţă că vrea să caute soluţii pentru creşterea plafonului pentru subvenţiile la încălzire. Iniţiativă lăudabilă, numai că aş fi mai bucuros dacă parlamentarul social-democrat ar veni cu altfel de propuneri.

Bunăoară, pentru verificarea la sânge a celor care au beneficiat până acum de această subvenţie. Zeci sau chiar dacă nu sute de bazarişti şi indivizi care prestează muncă la negru au păcălit statul. S-au dat săraci şi în urma unor anchete pe care nu ştiu cine le-a parafat au primit bani. Numai că în timp ce aceşti oameni se dădeau de ceasul morţii şi al sărăciei, în parcarea din faţa blocului îi aştepta câte un BMW sau un Mercedes de ultimă generaţie, aşa la vreo 25.000 de euroi. Şi ăştia or fi săracii pentru care militează Cătălin Nechifor?

europarlamentar nechifor (14)

Sunt absolut convins că deputatul social-democrat s-a gândit la oamenii cu adevărat nevoiaşi, dar dacă tot a pornit pe acest drum să facă lucrurile până la capăt. Când am să-i văd pe aceşti şmecheraşi puşi la punct şi obligaţi să returneze banii încasaţi ilegal, başca şi câte o amendă grasă, măcar cât roata BMW-ului, atunci am să-mi scot pălăria în faţa deputatului Nechifor. Ştiu că nu e treaba lui să facă aceste anchete şi să dea sancţiuni, dar poate veni măcar cu soluţii legislative coerente şi fără ambiguităţi. 

Fac pariu că printre cei 4.000 de suceveni care vor pierde dreptul de a primi subvenţii pentru încălzire în iarnă nu se găsesc prea mulţi „frauduloşi”. Aceştia au mereu grijă ca venitul pe cap de membru de familie să fie măcar cu un leu mai mic faţă de plafonul stabilit de Guvern şi care acum a ajuns la 425 de lei.