Brigada Diverse

Cătăline, uită-te şi la săracii cu BMW!

Aflat în plină campanie electorală alături de partidul său care caută nod în papiotă actualului Guvern, deputatul Cătălin Nechifor ne anunţă că vrea să caute soluţii pentru creşterea plafonului pentru subvenţiile la încălzire. Iniţiativă lăudabilă, numai că aş fi mai bucuros dacă parlamentarul social-democrat ar veni cu altfel de propuneri.

Bunăoară, pentru verificarea la sânge a celor care au beneficiat până acum de această subvenţie. Zeci sau chiar dacă nu sute de bazarişti şi indivizi care prestează muncă la negru au păcălit statul. S-au dat săraci şi în urma unor anchete pe care nu ştiu cine le-a parafat au primit bani. Numai că în timp ce aceşti oameni se dădeau de ceasul morţii şi al sărăciei, în parcarea din faţa blocului îi aştepta câte un BMW sau un Mercedes de ultimă generaţie, aşa la vreo 25.000 de euroi. Şi ăştia or fi săracii pentru care militează Cătălin Nechifor?

europarlamentar nechifor (14)

Sunt absolut convins că deputatul social-democrat s-a gândit la oamenii cu adevărat nevoiaşi, dar dacă tot a pornit pe acest drum să facă lucrurile până la capăt. Când am să-i văd pe aceşti şmecheraşi puşi la punct şi obligaţi să returneze banii încasaţi ilegal, başca şi câte o amendă grasă, măcar cât roata BMW-ului, atunci am să-mi scot pălăria în faţa deputatului Nechifor. Ştiu că nu e treaba lui să facă aceste anchete şi să dea sancţiuni, dar poate veni măcar cu soluţii legislative coerente şi fără ambiguităţi. 

Fac pariu că printre cei 4.000 de suceveni care vor pierde dreptul de a primi subvenţii pentru încălzire în iarnă nu se găsesc prea mulţi „frauduloşi”. Aceştia au mereu grijă ca venitul pe cap de membru de familie să fie măcar cu un leu mai mic faţă de plafonul stabilit de Guvern şi care acum a ajuns la 425 de lei.

Articole asemănătoare

4 Comentarii

 1. Boul asta trebuia sa caute solutiile pana acum si sa le fi si pus deja in aplicare, ca daca el de acum se apuca de cautat le va gasi dupa ce trece iarna. Un demagog nerusinat.

 2. ai dreptate pe fond, insa exista un sistem de filtrare si de verificare, la nivelul primariilor, in urma caruia se acorda in final aceste subventii, problema este ca primarii sunt dispusi sa acorde cat mai multe astfel de ajutoare, doar ele se vor regasi si in intentiile de vot

  solutia: simpla de tot, daca am avea spirit civic, asa cum exista in Germania, de exemplu, atunci am putea afla de cei care benefiaza de aceasta ordonanta in mod ilegal, avand venituri nedeclarate, mult mai mari decat pragul stabilit.
  astept sa vad primele cazuri de astfel de dezvaluiri, iar site-ul tau ar putea face cu brio un asemenea demers. promit sa preiau informatiile si sa le dau in lucru
  acum vedem de ce ar fi nevoie de un premier neamt?

   1. Probabil crezi in Mos Craciun. Dupa ce Boc a demolat pana la temelie mitul ardeleanului serios si harnic, acum va veni randul lui Johannis sa il distruga pe cel al neamtului. Ar fi bine sa aiba sansa asta ca sa nu ne mai iluzionam

Back to top button