Shares

Îndrăznesc să spun că Ion Lungu nu a câştigat alegerile în municipiul Suceava şi îmi dau seama că această afirmaţie va stârni zâmbetele unora.

Pe ce mă bazez când vin cu această variantă? Pe cifrele oficiale de la alegerile de duminică, 5 iunie.

Concret, în municipiul Suceava Ion Lungu a fost votat de 15.286 de persoane, adică un procent de 41,13%. În schimb, la Consiliul Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur (pentru că trebuie spus pe şleau, 99% au votat pentru Flutur şi nu pentru ceilalţi consilieri) a fost preferat de 19.452 de oameni, adică 52,35%.

Cred că Flutur a fost locomotiva lui Lungu, iar dacă ar fi candidat independent sau din partea altui partid, actualul primar ar fi avut o mare problemă în a fi reales. Desigur, e doar o discuţie care până la proba contrarie nu poate fi verificată. Dar cifrele sunt cu adevărat interesante. Şi tot ca opinie personală, în cazul unui tur doi, cu Tiberius Brădăţan contracandidat, Ion Lungu nu cred că mai prindea un nou mandat.

flutur lungu

Pe de altă parte, nu pot să nu remarc fanfaronada lui Ion Lungu încă din primele zile ale celui de-al patrulea mandat. Exemplific cu un citat. „Am mânecile suflecate, mă apuc de treabă, sunt la primărie de la 7 dimineaţa, pentru a rezolva problemele sucevenilor care nu sunt deloc puţine şi nu uşoare”, este declaraţia de ieri a lui Ion Lungu.

Bine, bine, dar de ce nu ai muncit şi în ultimii 12 ani, perioadă în care ai fost primar, domnule Lungu? Că aşa reiese din declaraţia „lu matale”, că de acum de apuci de treabă.

Şi după cum ştiu eu, tradiţia din ultimii 12 ani de mandat spune că imediat după ce împarte cele 5.000 de sarmale (preparate cumva la cantina de ajutor social a Primăriei Suceava? E drept că din banii primarului) cu ocazia Sânzâienilor, pe 24 iunie, Ion Lungu pleacă în concediu.

Cu alte cuvinte, munca ţine vreo două săptămâni, iar apoi e continuată cu un binemeritat concediu. Curat-murdar, coană Joiţico.