Brigada Diverse

Cazanul USL Suceava dă în clocot

Apropierea alegerilor locale nu face altceva decât să agite apele în cazanul USL.

Dacă în anumite localităţi lucrurile sunt extrem de clare, în altele temperatura de fierbere este pe punctul de a fi atinsă, iar presiunea s-ar putea să arunce capacul în faţa nici cui nu gândeşti.

Ultimele decizii luate la Bucureşti, la nivelul conducerii USL, nu fac altceva decât să învolbureze şi mai mult apele agitate. Potrivit discuţiilor, primarii în funcţie ai PSD, PNL şi PC urmează să candideze automat pentru un nou mandat, iar pentru fiecare consiliu local se va merge cu liste comune. Asta nu înseamnă altceva decât război civil într-o serie de localităţi.

La Suceava, două ar fi punctele cu lavă, cel puţin la nivelul oraşelor mai importante. Mai întâi este vorba de Vatra Dornei, acolo unde organizaţia PSD, prin vocea preşedintelui Roman Boca, a anunţat că va merge cu candidat propriu, cel mai probabil în persoana lui Cezar Ioja, în ciuda faptului că primarul în funcţie este liberalul Ioan Moraru.

Relaţiile dintre PSD şi PNL la Vatra Dornei par ireconciliabile, iar dacă decizia de la Bucureşti se va aplica ad-literam nu este exclus să apară mari surprize. Care s-ar traduce prin fracturarea organizaţiilor şi plecarea în masă a unor oameni de bază. Acest scenariu a fost avansat de mai multă vreme şi nu este exclus ca actuali membri ai PSD Vatra Dornei să-şi ofere sprijin altor partide tocmai din dorinţa de a-l vedea plecat din Primărie pe Ioan Moraru.

Al doilea punct nevralgic al USL Suceava este Rădăuţi. Protocolul dintre PSD şi PNL Suceava prevedea ca în acest oraş să fie susţinută candidatura unui social-democrat. Acesta a fost desemnat în persoana lui Nistor Tătar, directorul SC Servicii Comunale SA Rădăuţi. Numai că, între timp, şi-a anunţat candidatura, din partea PNL, şi Petru Carcalete, actualul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava. Şi cum două săbii nu încap niciodată în aceeaşi teacă este de aşteptat să vedem vărsare de sânge.

Timpul nu mai are răbdare, iar alegerile bat la uşă. Pe cine pariaţi că pleacă pe scut din aceste bătălii?

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. Poate căzănelul… Suntem in luna martie,mai sunt vreo 90 de zile pana la alegerile locale si ei inca nu stiu cine va candida la primaria Sucevei! Nu stim nici noi,asa ca Lungu si Flutur pot sa debiteze orice ca nu are cine sa-i combata. Va fi ca o victorie prin neprezentare…

Back to top button