Shares

Astăzi, cineva mi-a semnalat că pe uşile de la intrarea în mai multe blocuri situate în zona ANL din cartierul Burdujeni, în apropiere de Gară, sunt amplasate afişe electorale.

Am ajuns în zonă şi am observat că informaţia se confirmă. La tot pasul puteau fi văzute afişe cu fotografia candidatului PSD pentru funcţia de primar în municipiul Suceava, dar şi cu sigla acestui partid.

În afiş scrie negru pe alb: „Candidatul PSD la Primăria Municipiului Suceava dr Tiberius Brădăţan vă invită în data de 09.05.2016, ora 17.00, în cartier ANL la o dezbatere pe probleme administrative”. Întrebarea care se pune firesc este următoarea: Este sau nu este o încălcare a legislaţiei electorale?

Eu cred că este, de vreme ce pe afiş este utilizată fotografie, siglă de partid şi locul unde candidează persoana în cauză.

bradatan pe afise

 

La cum ştiu că funcţionează lucrurile în PSD, asta e mintea lui Ovidiu Donţu, iar el ca mare strateg probabil că va veni iar cu nişte explicaţii fantasmagorice despre aceste afişe. Ceva de genul unei conspiraţii pusă la cale de inamicii politici, în frunte cu Ion Lungu şi Alexandru Băişanu.

Dar o asemenea variantă nu ar mai mira pe nimeni, iar Ovidiu Donţu, îmbrăcat în armura dreptăţii, va urca pe calul alb numit PSD Suceava pentru a nimici hoardele barbare ale vrăjmaşilor.

Singurul lucru care îmi vine în minte acum este finalul poeziei Scrisoarea III a lui Mihai Eminescu:

Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,

Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,

Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,

Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”.