Brigada Diverse

Ce mai plănuieşte cuplul Lungu-Donţu?

Suceava este în acest moment captivă cuplului Ion Lungu – Ovidiu Donţu, o alianţă de moment, ce-i drept nefirească şi perversă. Dar până la urmă ce e corect în politica de la noi?

Toate problemele importante au fost tratate în prealabil de cei doi şi când spun asta mă refer la acele contracte de unde vin bani grei, gen salubrizare sau asfaltări, ca să amintesc doar două dintre vacile cu lapte ale Primăriei Suceava.

Când PSD se afla pe val, o parte dintre consilierii locali s-au prevalat de ordonanţa care a permis traseismul politic şi s-au declarat fie independenţi, fie au ajuns în barca puterii. Intenţia clară era de a forma o majoritate care să permită schimbarea viceprimarului liberal Ovidiu Doroftei.

După înfrângerea categorică suferită de social-democraţi la alegerile prezidenţiale din municipiul Suceava, Ovidiu Donţu şi Ion Lungu s-au repliat cameleonic.

lungu-dontu

Nici unul nu şi-a asumat eşecul. Ion Lungu, cum era şi previzibil şi cum a mai făcut o dată, a anunţat că se ocupă de acum înainte doar de administraţie. De partea cealaltă, Ovidiu Donţu a aruncat pisica moartă în curtea viceprimarului Gavril Vîrvara, pe care l-a găsit ţap ispăşitor pentru pierderea alegerilor.

Alo, domnu Donţu, dacă aţi uitat cumva, dumneavoastră sunteţi şeful organizaţiei municipale a PSD Suceava, iar Gavril Vîrvara este doar marioneta pe care aţi pus-o la Primărie. Se pare însă că marioneta nu mai e de folos şi trebuie sacrificată.

Aşa că, acum cuplul Lungu – Donţu lucrează la alte planuri, iar unul dintre ele vizează şi schimbarea din funcţie a viceprimarului compromis de pierderea alegerilor.

Deocamdată, armonia există. Să vedem ce se va întâmpla când primarul şi senatorul vor începe din nou să se cace între ei. Nu cred că vor mai fi la fel de virulenţi şi asta pentru că după ce au împărţit puterea şi plăcerile ei vor prefera să tragă cu gloanţe oarbe. Şi asta numai pentru ca spectacolul să continue.

 

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button