Shares

Poliţia Suceava este un permanent furnicar, în care schimbările se petrece pe bandă rulantă, de multe ori la comandă politică.

După schimbarea de la vârful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, se pare că sunt pregătite şi alte modificări.

Cele mai importante ar viza Poliţia Fălticeni. Aici, în funcţia de adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Fălticeni ar urma să ajungă Răzvan Andreica. Dacă nu ştiţi cine este Răzvan Andreica (foto) trebuie amintit că a fost printre poliţiştii care a lucrat la Crimă Organizată, la începuturile acestei structuri, a scos din puşcărie un deţinut şi i-a favorizat întâlnirea cu soţia la o crâşmă din Suceava şi este bănuit că l-a „dat în gât” pe comisarul şef Constantin Gagiu, pentru a fi prins băut la volan de poliţiştii de la rutieră.

Răzvan Andreica ar urma să-i ia locul lui Dumitru Monor, actualul adjunct al Poliţiei Fălticeni, care va fi „avansat” şef al Secţiei de Poliţie Moara.

O altă schimbare vehiculată în Poliţia Suceava vizează funcţia de şef al Poliţiei Municipiului Suceava. Actualmente, pe acest post se află Florin Poenari, dar după câte se pare acesta poate ajunge la Direcţia Generală Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, iar locul său ar urma să fie luat de unul dintre adjuncţii IPJ Suceava, comisarul şef Ioan Crap.

Tot la DGA Suceava sunt daţi ca sigur alţi doi ofiţeri, printre care şi Loredana Niţulescu, de la Serviciul de Protecţie Internă al IPJ Suceava, ofiţer căzut în dizgraţie pentru că ar fi executat orbeşte ordinele venite din partea comisarului şef Ioan Nicuşor Todiruţ, fostul şef al Poliţiei judeţene.

Rămâne de văzut care dintre aceste modificări se vor opera, dar, de obicei, niciodată nu iese fum fără foc.