Shares

După ieşirea din Penitenciarul Gherla, acolo unde a stat închis luni bune, primarul suspendat al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, şi-a petrecut o perioadă în arest la domiciliu.

Schimbarea acestei măsuri cu cea a controlului judiciar i-a dat libertate de mişcare, iar în afară de viaţa personală Aurel Olărean a început să se implice din nou în politică.

Edilul suspendat al Rădăuţiului a fost văzut în mai multe rânduri la întrunirile unei confesiuni religioase care activează în zonă. Se pare că Olărean încearcă să atragă de partea sa un număr cât mai mare de adepţi ai acestei confesiuni pentru a avea un sprijin cât mai consistent pentru omul pe care-l doreşte instalat în fruntea Primăriei Rădăuţi.

Dorin Tibeică, fostul manager al Spitalului Municipal Rădăuţi, este omul cu care Aurel Olărean merge „de mână” şi îi face lobby. Relaţiile dintre cei doi sunt extrem de strânse de pe vremea când se aflau în fruntea celor două instituţii, Tibeică având „binecuvântare” pentru aproape tot ce dorea să realizeze.

Nici nu este de mirare că avea libertate şi bani. Pe 20 martie 2014 reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate au anunţat că au demarat procedurile în cazul lui Aurel Olărean în baza Legii 176/2010, privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice. Aurel Olărean este cercetat pentru conflict de interese după ce Spitalul Municipal Rădăuţi a semnat un contract prin care achiziţiona carne şi produse de carmangerie de la SC Andras Prod SRL Rădăuţi, firmă la care administrator şi asociat unic este Lăcrămioara Olărean, soţia lui Aurel Olărean.

olarean nervos

Această firmă, pe care edilul din Rădăuţi „a uitat” s-o treacă în declaraţia de interese, a încheiat un contract cu Spitalul Rădăuţi în valoare totală de 106.000 de lei.

Pentru aceşti bani, SC Andras Prod SRL Rădăuţi a livrat Spitalului 4.400 de kg de carne şi 2.080 de kg de cârnaţi trandafir. În acest caz mai există şi suspiciunea că bunurile nu au fost produse de SC Andras Prod SRL, ci de SC Apollo SRL Rădăuţi, o altă firmă aparţinând familiei Olărean.

Potrivit legislaţiei care a intrat în vigoare în vara anului 2010, contractul de management al Spitalului din Rădăuţi este semnat chiar de primarul Aurel Olărean, iar la vremea respectivă funcţia i-a fost oferită lui Dorin Tibeică. Cu alte cuvinte, edilul a numit un director, iar acesta i-a oferit soţiei şefului administraţiei locale un contract generos pe o firmă pe care Olărean a uitat s-o mai treacă în declaraţia de interese.

Aşadar, există suficiente motive pentru ca relaţia Olărean-Tibeică să aibă continuitate, de această dată cu roluri un pic schimbate.