Shares

Când am enumerat motivele pentru care Ion Lungu nu mai trebuie să fie primar al municipiului Suceava nu ştiu dacă am amintit despre mizeria din oraş.

Oricum, chiar dacă am vorbit despre acest subiect, a fost doar tangenţial. Ca orice om care locuieşte în Suceava, merg pe străzi. Ca o paranteză, unii doar le văd din maşină, asta dacă se uită prin geamurile fumurii.

mizerie in zona obcini

Iar cine merge pe străzile oraşului nu cred că nu şi-a pus mâinile în cap şi nu a fost iritat de noroaiele care se adună după fiecare ploaie sau după fiecare încălzire a vremii urmată de topirea zăpezii.

Aproape nu există stradă pe care mizeria să nu fie la ea acasă, într-un oraş parcă blestemat să trăiască într-un soi de Ev Mediu.

mizerie piata centru

Am să expun doar patru imagini ale realităţii cotidiene, şi nu de pe străzi lăturalnice, din cartiere, ci din zone foarte circulate.

George Enescu a rămas, din păcate cu faima de dinainte de 1989, şi mă refer aici la denumirea ironică atribuită de suceveni de George Glodescu.

mizerie george enescu

Nici la doi paşi de Primăria Suceava, pe strada Alexandru cel Bun, nu e mai bine, în parcarea din centrul oraşului vizavi de Piaţa Mare avem parte tot de cenuşiu, iar la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni peisajul e la fel de lugubru.

mizerie alexandru cel bun

Una peste alta, locuim în oraş, dar avem condiţii rurale, şi vă garantez că sunt sate mult mai curate decât zonele centrale din Suceava. Iar pentru cei care vor spune că salubrizarea Sucevei este atributul unei firme private, vreau să întreb ce căuta Lungu la inspectarea stocurilor de antiderapant, ca un cocoş venit să-şi vadă găinile?

Mai mult, în caietul de sarcini pentru deszăpezirea municipiului Suceava puteau fi incluse obligaţii de genul să nu fie folosite nisip şi pietriş, ci alte substanţe, şi slavă Domnului, în ziua de azi există alternative.