Shares

Dintre şefii de instituţii descentralizate care au ajuns în funcţii prin aşa zise concursuri o parte au supravieţuit, mai exact cei care şi-au aranjat apele pe la Bucureşti, unii au fost detaşaţi la Cuca Măcăii, iar alţii aşteaptă ghilotina să cadă dintr-o zi în alta.

Din această ultimă categorie face parte şi Camelia Chitul. Venită la conducerea Casei Judeţene de Pensii Suceava pe vremea guvernării portocalii, Camelia Chitul crede că rezultatul cu care a obţinut funcţia îi este suficient pentru a rămâne şi pe viitor pe acelaşi scaun. Se înşeală amarnic, iar nu peste mult timp se va convinge pe propria piele că lucrurile nu stau aşa cum ăşi imaginează. Are de ales între a pleca onorabil, chiar negociindu-şi o funcţie călduţă, sau a fi dată afară pe uşa din dos.

Iar cazurile pe care i le recomand să le studize sunt cele de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, de unde comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ a fost „avansat” tocmai la Călăraşi, iar mai nou i se pregătesc şi alte surprize deloc plăcute, dar şi cel de Direcţia Sanitar Veterinară Suceava, unde doctorul în vaci ghipsate, Petrea Dulgheru, a primit şi el o bonificaţie, a se citi un post la structura centrală a instituţiei.

Ambii nu au înţeles că vremea lor a trecut, şi în loc să-şi facă trecerea în opoziţie mai lină, au stat cu coada sus, pozând în intangibili. Controalele de care au avut parte ambii au demonstrat că nu au fost chiar curaţi ca lacrima.

 

Cu siguranţă, şi în cazul Cameliei Chitul va urma aceeaşi procedură, un control de la Casa Naţională de Pensii, dacă nu cumva acesta a şi venit. Neregulile depistate vor fi suficiente pentru a arunca pe tobogan un dosar penal şi, nu-i aşa, cum poate un personaj asupra căruia planează suspiciuni penale să mai conducă o instituţie publică.

Iar faptul că la împărţirea instituţiilor publice de către PSD şi PNL, Casa Judeţeană de Pensii Suceava a ajuns în curtea social-democraţilor este un alt semn că schimbarea se va produc nu peste foarte multă vreme. Cei care cunosc situaţia ştiu foarte bine că printr-o aroganţă descalificantă, Camelia Chitul şi-a ridicat în cap un lider local al PSD, iar notele de plată se achită întotdeauna. Numai să nu se ceară şi bacşiş pentru aroganţa de acum câţiva ani.

 

Sursă fotografie: viapressnet.blogspot.com