Shares

În campania pentru alegerile locale din acest an, Ion Lungu şi Alexandru Băişanu erau duşmani de moarte.

Şi-au aruncat vorbe grele, s-au contrat şi au încercat să se faulteze reciproc. La numai cinci luni distanţă, totul a fost uitat de ca şi cum nu s-ar fi întâmplat vreodată. Fostul preşedinte al organizaţiei municipale a PDL Suceava, l-am numit aici pe primarul Ion Lungu, a uitat din ce partid face parte, iar sâmbătă a urcat pe scena Casei de Cultură alături de, aţi ghicit desigur, dacă deja nu ştiaţi, fostul său rival, Alexandru Băişanu.

Lungu şi-a anunţat sprijinul pentru Băişanu în actuala campanie electorală, abandonându-şi colega de partid, Sanda Maria Ardeleanu, cu care a umblat de mână în 2008.

Sincer să fiu, nu-mi dau seama dacă primarul în funcţie îl va ajuta sau îl va încurca pe candidatul USL din Colegiul nr. 1 Suceava pentru Camera Deputaţilor.

Analiza arată că la alegerile locale, Ion Lungu a pierdut alegerile în zona colegiului pe care candidează acum preşedintele PNL Suceava. La acea vreme, Alexandru Băişanu susţinea sus şi tare că Ion Lungu este primarul Burdujeniului, voturile din acest cartier fiind decisive pentru desemnarea învingătorului.

Nu ştiu care au fost criteriile pentru care Băişanu a apelat la serviciile lui Lungu, sau i-a acceptat sprijinul politic, dar este posibil ca totul să-i fie potrivnic.

Ce să mai înţeleagă alegătorii care acum mai puţin de jumătate de an îi vedeau încăieraţi pe Băişanu şi Lungu, iar acum îi văd îmbrăţişaţi?

Probabil că strategia primarului Sucevei se bazează pe o prietenie cu oamenii puterii, în vederea obţinerii de fonduri şi pe viitor, dar întrebarea este ce se va întâmpla dacă USL pierde alegerile. Pentru că a te afişa cu opoziţia în plină campanie electorală mi se pare nu doar imoral, ci de-a dreptul sfidător. Şi, de obicei, aceste excese nu rămân netaxate.