Brigada Diverse

Cine va fi noul prefect de Suceava?

Schimbarea Guvernului va aduce schimbări şi în teritoriu, mai exact la nivelul Prefecturilor, dar şi în ceea ce priveşte instituţiile descentralizate.

La Suceava, şansele ca actualul prefect Constantin Harasim să-şi continue mandatul sunt mici, dar nu inexistente. Şi asta pentru că nea Titi a ajuns prefect cu sprijinul lui Tăriceanu şi al ALDE, iar o alianţă a acestui partid cu PSD-ul l-ar putea ţine în viaţă, a se citi în funcţie.

Oricum, pentru nea Titi va fi un fel de cântec de lebădă şi asta pentru că anul viitor, în luna mai dacă nu mă înşel, împlineşte vârsta de 65 de ani şi va fi pensionat.

Nu ştiu cum vor decurge negocierile, dar nu este exclus ca Harasim să fie lăsat în funcţie până la pensionare.

semn intrebare

Dacă postul de prefect va reveni „aripii” PSD, nu ştiu exact care vor fi opţiunile lui Ioan Stan. Una din ele s-ar putea numi Mirela Adomnicăi, despre care s-a mai vehiculat că ar fi în cărţi pentru funcţia de prefect. Ar fi şi un fel de contraserviciu pentru Mirela Adomnicăi, care s-a aflat iniţial pe un loc eligibil pentru Camera Deputaţilor, dar în final a rămas acasă.

Variante pentru funcţia de prefect mai sunt şi nu ar fi de mirare vreun nume mai nou, fireşte tot din zona Fălticeni, „o pepinieră” social-democrată puternică.

Până la schimbarea prefectului trebuie să avem un nou Guvern, iar unele voci vorbesc chiar de o posibilă instabilitate politică în cazul în care PSD insistă cu Liviu Dragnea pentru funcţia de premier, iar preşedintele Klaus Iohannis refuză această nominalizare, aşa cum a şi anunţat deja.

Articole asemănătoare

Back to top button