Brigada Diverse

Comisarul şef Ioan Crap, în capcana unei conspiraţii?

Ştirea potrivit căreia comisarul şef Ioan Crap este cercetat penal pentru abuz în serviciu după ce a sunat un subaltern căruia i-ar fi cerut să nu o lase fără permis de conducere pe Delia Moldoveanu, directorul executiv adjunct al APIA Suceava, a căzut ca o bombă.

Începerea urmăririi penale a coincis cu suspendarea din funcţie a ofiţerului, ceea ce duce implicit şi la o serie de restricţii.

Întrebarea firească este dacă şeful interimar al Poliţiei Suceava o fi fost atât de prost să sune un subaltern căruia să-i ceară să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, mai ales că suspiciunea ascultării telefoanelor a devenit o fobie naţională?

Potrivit anumitor surse, comisarul şef Ioan Crap trebuia să pice pentru că a supărat pe cine nu trebuia şi a stârnit lucruri care nu trebuiau mişcate din veşnicia lor.

Iar ceea ce se conturează din anchetă nu face decât să pună paie pe foc în sprijinul acestei ipoteze.

ioan crap

Potrivit unor date încă neconfirmate, viteza cu care circula maşina condusă de Delia Moldoveanu era de 75 km/h, ceea ce ar fi însemnat o amendă contravenţională şi câteva puncte de suspendare.

Se putea ajunge la ridicarea permisului de conducere doar dacă viteza de circulaţie era de peste 50 km/h pe sectorul respectiv de drum, ceea ce, se pare, nu se poate invoca în cazul de faţă.

În final, directorul adjunct al APIA Suceava (ancheta derulată împotriva ei pentru fraude cu fonduri europene din subvenţii ilegale nu are nici o legătură cu acest caz) s-a ales cu un avertisment şi asta pentru că agentul constatator a considerat că aşa trebuie să procedeze, legea permiţându-i să nu aplice amendă.

În această lumină, e greu de crezut că există un abuz în serviciu, mai ales dacă nu există nici înregistrări care să certifice intervenţia şefului suspendat al IPJ Suceava pe lângă agentul Poliţiei Rutiere.

Este posibil ca la mijloc să fie cu totul şi cu totul altceva, dar pe viitor am să încerc să vin şi cu detalii suplimentare.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

Back to top button