Shares

Astăzi este Ziua Z. Ziua în care se decid ultimele candidaturi şi se depun dosarele în vederea alegerilor din 10 iunie.

Fireşte, e momentul în care se vor afla şi trădătorii, oamenii care nu au făcut nimic pentru vreun partid, dar vor să ne ducă de nas că vor fi zmei după ce se vor fi revopsit.

Plecările par să aibă doar un singur sens în ultima vreme, de la PD-L către USL. Zvonurile aproape confirmate îl dau în curtea USL, sau a unuia dintre partidele acestei structuri politice nefireşti, pe primarul PD-L din Drăgoieşti, Vasile Petroaie. La fel stă situaţia şi cu Violeta Ţăran, de la Berchişeşti, fostă la PSD, simpatizantă PD-L, şi care mai nou ar vrea să revină în vechea matcă. Acelaşi lucru s-a spus şi despre Maria Cojocaru, primăriţa din Dolhasca, care îi declara dragoste veşnică lui Gheorghe Flutur nu cu mult timp în urmă.

ovitura cea mai grea vine însă din altă direcţie. Este vorba de Gheorghe Coroamă, deputat ales întâmplător în Parlamentul României, şi care la scurt timp după alegeri a trecut de la PNL la PD-L.

Inactivitatea de care a dat dovadă în cei 3 ani şi jumătate i-au determinat pe mai marii PD-L să-l trimită la Putna. Părea că totul s-a decis, numai că ieri a apărut ştirea că deputatul Coroamă a părăsit barca democrat-liberalilor pentru a candida din partea USL la Primăria Putna.

Lovitura este direct sub centură pentru Gheorghe Flutur, care începe să simtă şi el gustul amar al trădărilor, după ce de mai multe ori a regizat cu succes astfel de scenarii. Lista finală a celor care au fugit dintr-o parte în alta o vom şti abia la miezul nopţii. Atunci se va creiona imaginea de ansamblu a ceea ce înseamnă curvăsăreala din politică.