Shares

Costel Chelaru, patronul societăţii Adicost Suceava, este pe cale să semneze preluarea lanţului de magazine Fidelio şi Danilux. Negocierile sunt foarte avansate şi totul se va tranşa zilele următoare, când Chelaru va semna actele care îl vor face proprietar peste societatea din Botoşani.

Negocierile pentru preluarea lanţului de magazine Fidelio şi Danilux au început de câteva săptămâni, iar discuţiile au avansat rapid, mai ales că firma din Botoşani este cu un picior în groapă. Potrivit datelor oficiale, datoriile faţă de bugetul de stat se ridică la aproape 300.000 de lei, iar faţă de furnizori la circa 3 milioane de euro.

Acesta este şi motivul pentru care mai multe magazine care funcţionau în judeţul Suceava au fost închise, iar zeci de oameni au ajuns în şomaj.

Firma are un magazin Danilux la Rădăuţi şi magazine Fidelio în Rădăuţi, Vatra Dornei şi Fălticeni (ultimul dintre acestea în fotografie).

fidelio falticeni

Costel Chelaru conduce Adicost de mai mulţi ani, iar în 2003 a figurat în topul celor mai bogaţi oameni din România, conform revistei Capital, cu o avere estimată la 5-6 milioane de dolari.

Ulterior, firma a recunoscut un oarecare recul, dar între timp s-a ridicat din nou, astfel încât anul 2007 a fost încheiat cu un profit de 260.000 de lei, la o cifră de afaceri de peste 40 de milioane de lei.