Shares

Poate că titlul o să vi se pară dur sau poate scos din context, dar vă dau asigurări că nu este deloc aşa.

Am să aduc şi argumente, dar mai întâi să prezint faptele. Pe esplanada din faţa Casei de Cultură, care se extinde cu minunatul pietonal cu locuri de parcare pentru maşini din faţa Palatului Administrativ, s-a aşezat ceva zăpadă, iar în anumite momente ale zilei s-a format polei.

Nu e nimic spectaculos în ceea ce spun, şi asta pentru că sucevenii care au avut drum prin zona menţionată au putut observa singuri acest lucru.

Pentru a combate poleiul, reprezentaţii Primăriei Suceava au venit şi cu soluţia salvatoare: au aruncat sare. Se poate vedea o dâră impresionantă de sare pe esplanadă, probabil cum a circulat tractorul cu remorcă, dar asta contează mai puţin. Important este că oamenii nu alunecă şi nu îşi rupă picioarele.

Corect şi total fals în acelaşi timp. Da, sucevenii trebuie protejaţi, dar există şi alte metode de a elimina poleiul.

sare pe esplanada2

Sarea aruncată peste granitul de calitate îndoielnică de pe esplanada din faţa Casei de Cultură va distruge totul, iar în primăvară sunt toate şansele să călcăm pe o suprafaţa plină de gropi mai mici sau mai mari.

Proiectul parcărilor subterane, care a inclus şi esplanada din granit adus din China, a costat vreo 10 milioane de euro, dacă îmi aduc bine aminte. Ei bine, crima este distrugerea cu bună ştiinţă a suprafeţei din faţa Casei de Cultură.

Până la urmă nu trebuie să omorî pe nimeni ca să fii neapărat criminal. Şi crima financiară se plăteşte, iar în unele state chiar foarte scump.

Consider că oamenii din Primăria Suceava care au dat undă verde pentru folosirea sării pe esplanada din faţa Casei de Cultură trebuie să plătească. Şi nu vrea nimeni să-i vadă la închisoare, ci să plătească refacerea granitului.

Cu toate milioanele furate, unii dintre ei nu ar fi deloc fericiţi să aibă în faţă această perspectivă.