Shares

În fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava se află, teoretic, un anume Gheorghe Lazăr.

Cum, nu-l ştiţi? E acel domn care nu a ridicat un pai pentru învăţământul sucevean, dar a reuşit să pice de două ori examenul pentru funcţia de şef al IŞJ Suceava.

De fapt, Gheorghe Lazăr nu a condus niciodată instituţia amintită, dar probabil că nu şi-a dat seama nici până acum şi va afla doar dacă vreun „subaltern” de-al său îşi va insera memoriile în vreo carte memorabilă.

IŞJ Suceava a fost condus de facto de Cristina Teodorovici, o persoană alunecoasă şi care ştia cam tot ce mişcă în instituţie la nivel de examene, transferuri şi alte chestiuni care contează. Şi când spun contează, prietenii ştiu la ce mă refer.

Cristina Teodorovici

Ei bine, aceeaşi Cristina Teodorovici a semnat recent vreo 500 de cereri de transfer de la o şcoală la alta, ajungându-se astfel ca la anumite unităţi de învăţământ de renume din judeţ să se creeze peste noapte o nouă clasă. Suceava a ajuns astfel în topul acestor transferuri, iar dacă mai punem la calcul ce s-a întâmplat şi anul trecut înseamnă că adjuncta IŞJ Suceava îşi putea schimba numele în „doamna care îndreaptă erori”.

Ei bine, toate aceste manevre nu au trecut neobservate, iar conducerea Ministerului Educaţiei s-a sesizat şi va trimite la Suceava oameni care să verifice toate aceste transferuri pe care şi-a pus semnătura Cristina Teodorovici. Până la urmă, nu este deloc normal ca un elev cu medie mică admis la un liceu mai slab să ajungă pur şi simplu la un liceu mult mai bine cotat, într-o zeflemea totală faţă de alţi colegi sau elevi cu medie mai mare dar ai căror părinţi nu au ştiut să dea din coate.

Apropo, pe la ce partid o mai fi doamna Teodorovici. Din câte ştiu eu, postul de adjunct la IŞJ Suceava l-a prins pe filiera PNL, via Alexandru Băişanu. Dar, vremurile se schimbă. Şi oamenii aşijderea.