Brigada Diverse

Cristina, în tot şi-n toate

În fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava se află, teoretic, un anume Gheorghe Lazăr.

Cum, nu-l ştiţi? E acel domn care nu a ridicat un pai pentru învăţământul sucevean, dar a reuşit să pice de două ori examenul pentru funcţia de şef al IŞJ Suceava.

De fapt, Gheorghe Lazăr nu a condus niciodată instituţia amintită, dar probabil că nu şi-a dat seama nici până acum şi va afla doar dacă vreun „subaltern” de-al său îşi va insera memoriile în vreo carte memorabilă.

IŞJ Suceava a fost condus de facto de Cristina Teodorovici, o persoană alunecoasă şi care ştia cam tot ce mişcă în instituţie la nivel de examene, transferuri şi alte chestiuni care contează. Şi când spun contează, prietenii ştiu la ce mă refer.

Cristina Teodorovici

Ei bine, aceeaşi Cristina Teodorovici a semnat recent vreo 500 de cereri de transfer de la o şcoală la alta, ajungându-se astfel ca la anumite unităţi de învăţământ de renume din judeţ să se creeze peste noapte o nouă clasă. Suceava a ajuns astfel în topul acestor transferuri, iar dacă mai punem la calcul ce s-a întâmplat şi anul trecut înseamnă că adjuncta IŞJ Suceava îşi putea schimba numele în „doamna care îndreaptă erori”.

Ei bine, toate aceste manevre nu au trecut neobservate, iar conducerea Ministerului Educaţiei s-a sesizat şi va trimite la Suceava oameni care să verifice toate aceste transferuri pe care şi-a pus semnătura Cristina Teodorovici. Până la urmă, nu este deloc normal ca un elev cu medie mică admis la un liceu mai slab să ajungă pur şi simplu la un liceu mult mai bine cotat, într-o zeflemea totală faţă de alţi colegi sau elevi cu medie mai mare dar ai căror părinţi nu au ştiut să dea din coate.

Apropo, pe la ce partid o mai fi doamna Teodorovici. Din câte ştiu eu, postul de adjunct la IŞJ Suceava l-a prins pe filiera PNL, via Alexandru Băişanu. Dar, vremurile se schimbă. Şi oamenii aşijderea. 

Articole asemănătoare

4 Comentarii

 1. Soarta unor copii decisă de 10 ,20 sutimi care pică de la un liceu bun și ajung la unul unde nu-i plece ,refuză să meargă și face probleme.Elevii trebuie încurajați.
  Această slasificare dură se făcea până in 90 unde toți trebuiau să învețe mate,fiz,chimie și să lucreze în fabrici și uzine.Sute de destine ,vise spulberate și tineri care au urât un regim.Nu trebuie să ne mai întoarcem niciodată la cele timpuri.
  Nu credem că e o crimă aprobarea unor transferuri ,din dorința unui tânăr la început de drum.Dacă nu face față școala nouă îl va exclude imediat și va vedea unde îi e locul.Mulți elevi fără nicio înclinație ajung la licee tehnice unde sunt multe locuri rămase libere.Dacă nu =i place un elev nu trebuie forțat.
  Foarte bine a procedat d-na.!

  1. Pardon !? Cred că nu ați citit atentă articolul ! Există o întrebare despre părinții copiilor care nu au știut să dea din coate, la care dacă v-ați apleca probabil nu și -ar mai fi avut rost postarea dumneavoastră ! Păi atunci ce rost mai are concursul,examinarea sau cum i-o fi spunând ! Tipic pentru modul de gândire a multora ! Ce contează regulile dacă mie nu-mi pică bine ?!

 2. Eu cred ca madam Raluta e de fapt chiar tovarasa de la ISJ care incearca sa-si justifice transferurile pe baza unor argumente UMANE.
  Hai sa gandim si alte argumente mult mai plauzibile pt mine si tot „UMANE” dupa cum demonstreaza DNA in ultimul timp.

  500 cereri x minim 2000 RON/bucata = 1.000.000 RON, adica vreo 250. 000 EURO.
  Se impun niste inscenari si in invatamant, clar pentru mine.

  Nu-i deloc rau ca din condei sa produci banii astia? Pai sa nu cotizezi si sa te muti de la un partid la altul doar ca sa ramai in functie?
  In plus, doar un caracter „puternic” renunta la orice, la catedra pe care o iubeste ca pe ochii din cap, chiar si la familie, ca sa se jertfeasca pe altarul omeniei si sa ajute, evident dezinteresat, copilasii aflati la anaghie, care desi nu au pus mana pe carte sa ajunga la liceul dorit, isi vad telul indeplinit cu ajutorul acestei „doamne”, care detine in varful pixului destinul lor.

 3. Citeam in articolul din ziarul de azi ca DNA a zis ca FAPTA NU EXISTA!
  Bine a zis DEXTER mai sus. Cat de prost sa fi sa crezi ca multi partidismul acestei fiinte nu inseamna doar goana dupa functie pentru o posibila spaga?

Back to top button