Shares

Sunt oameni pentru care nepotismele înseamnă totul. Este şi cazul directorului de la Sucursala Suceava a Companiei Naţionale a Uraniului, pe numele său Anton Filipiuc.

Deşi societatea pe care o conduce şi de unde primeşte bani frumoşi îşi are sediul la Crucea, iar cea mai mare parte a activităţii se derulează tot pe teritoriul acestei comune, Filipiuc nu înţelege să se implice în viaţa societăţii. Un exemplu îl reprezintă cadourile pe care conducerea CNU Crucea le acordau elevilor din localitate cu ocazia Crăciunului.

Tradiţia s-a rupt anul trecut, imediat după instalarea lui Filipiuc în funcţia de director al Sucursalei Suceava a CNU. Tradiţionalele cadouri, mai mult simbolice decât valorice, au dispărut. Dar nu din cauza crizei economice, ci pentru că Anton Filipiuc a avut propriile interese. Interese care sunt în propria casă, în persoana soţiei. Aceasta este directoare la Şcoala din Iacobeni, acolo unde s-au şi dus cadourile oferite în 2009 de CNU Crucea.

Pentru Crăciunul din 2010 schema se păstrează, iar copiii din Crucea vor trebuie să colinde pe la alte uşi pentru o portocală şi o ciocolată.

Discriminarea în privinţa oamenilor de la Crucea nu se opreşte aici. Anul acesta, CNU Crucea a angajat vreo 40 de oameni. Nici unul dintre ei din localitatea unde minele de uraniu îşi au sediul.