Brigada Diverse

Cu Boc-ul, prin Suceava

Un coleg din presa centrală, ceva mai hâtru de felul său, a inventat unitatea de măsură „bocul”, plecând de la înălţimea premierului şi sugerând cam cum se mişcă economia românească sub guvernarea lui Emil. Nu vreau să-l contrazic, ci doar să-l completez.

Şi cum în Suceava e plin de gropi, iar primul ministru vine să ne viziteze mă gândesc că nu ar fi rău să avem şi „boc-pavele”. E adevărat că ar fi nevoie de multe pavele de asemenea mărime pentru a acoperi întreg oraşul, dar măcar am avea gropi renumite. Iar la cât de găurită este întreaga ţară, cei de la Symmetrica ar face averi colosale brevetând invenţia pe care edilii şi drumarii ar fi obligaţi s-o folosească. Primele semnale au început să fie emise deja. Şi de unde altundeva decât de la Suceava. De câteva zile pe străzile din oraş se lucrează în ritm febril. Muncitorii taie bucăţi de asfalt, iar gropile dispar sub pavele în mod conştiincios. Din păcate nu se întâmplă prin tot oraşul, ci doar pe traseul pe care Emil Boc şi miniştrii democrat-liberali îl vor urma prin Suceava.

Se pare că şi Calea Unirii, acolo unde se circulă bară la bară şi doar pe un singur sens de circulaţie în zona Sălii Unirii, va fi gata până la marea vizită. Adică betonul care a fost turnat de mai multe zile şi care nu s-a întărit va fi adus la condiţii optime, iar porţiunile unde încă nu s-a turnat beton vor beneficia de tehnologie de ultimă generaţie.

Întrebarea e când vom vedea atâta entuziasm şi pe alte străzi. În centrul oraşului, de exemplu, acolo unde nu avem nici măcar suficient balast pentru a nivela gropile. Ce zic eu gropi, craterele care au luat locul carosabilului dispărut în urmă cu luni bune, de le-am şi uitat numărătoarea. De gropile de pe străduţele secundare nu mai spun nimic, pentru că risc să mă fac de râs şi să mă înjure lumea pe motiv că nu trăiesc în târgul ăsta. Soluţia ar fi să-l plimbăm pe Boc prin tot oraşul să vadă cum trăim. La ultimul popas va avea şansa să culeagă şi vreo panseluţă crescută printre pavele. Că doar trebuie să-i ducă şi soţiei un cadou din dulcea Bucovină.

P.S. de seară: Poate era mai indicat titlul „Cu bocul, prin Suceava”.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button