Shares

Deputaţii care nu sunt în partidul aflat la putere se vând cu bani grei când este vorba de voturile lor. Este şi cazul suceveanului Mircea Grosaru, ajuns în Parlamentul României din partea minorităţii italiene.

Grosaru profită de orice prilej pentru a-şi atinge scopurile personale, iar ultimul său preţ a fost de 400.000 de lei.

Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 1.269 din 13 decembrie 2010, publicată în Monitorul Oficial nr. 839 din 15 decembrie 2010, Guvernul a alocat câte 400.000 lei pentru două grădiniţe care nu există. Una dintre acestea ar fi a minorităţii italiene şi care ar trebui să se numească RO.AS.IT., iar ca locaţie s-ar găsi pe strada Popa Tatu nr. 13, sector 1, Bucureşti. În dreptul ei se menţionează că suma de 400.000 lei reprezintă “obiectiv de investiţii”.

Ziariştii de la „Cotidianul” au descoperit că totul este o cacealma, iar grădiniţa nu există şi banii au reprezentat cu totul şi cu totul altceva.

Iată mai jos textul publicat de „Cotidianul” referitor la activitatea parlamentară a deputatului Mircea Grosaru:

„Pentru cine nu ştie, iniţialele RO.AS.IT. nu reprezintă altceva decât prescurtarea numelui Asociaţia Italienilor din România, care este reprezentată în Camera Deputaţilor de către deputatul Mircea Grosaru. Reporterii RTV au fost la adresa din Str. Popa Tatu şi au descoperit că acolo se află un imobil care a fost recent reabilitat, numai că nu este vorba de o grădiniţă, ci de sediul asociaţiei. Mai mult, s-a aflat de la soţia deputatului Grosaru că nici nu este vorba de vreo investiţie în vreo grădiniţă. Interlocutoarea celor de la RTV a menţionat vag că ştia doar de o acţiune de “lobby” a deputatului Grosaru (menţionăm că în România lobby-ul nu este legiferat) la guvern pentru o şcoală italiană, dar nu ştia amănunte.

Deputatul minorităţii italiene a fost, până anul trecut, un apropiat al Opoziţiei, mai precis al PNL, el figurând până luna trecută în scriptele PNL Suceava. În ultimele luni însă, Grosaru a votat 100% pe linia guvernului, în câteva rânduri votul lui fiind decisiv în Comisia juridică, atunci când PDL+UDMR+UNPR erau la egalitate cu PNL+PSD. Şi au fost o serie de legi extrem de criticabile, dar care au trecut în comisie datorită lui Grosaru. Acesta a fost şi motivul pentru care, după multe avertismente, filiala PNL Suceava l-a exclus din partid pe Mircea Grosaru”.