Shares

Indolenţa şi nesimţirea fac casă bună cu o serie de oameni din conducerea Primăriei Suceava.

Ori poate sunt eu dintr-o altă galaxie şi mizeria pe care am observat-o în mai multe zone din jurul Casei de Cultură din Suceava este doar în imaginaţia mea.

Am trecut şi ieri şi astăzi, chiar de două ori, pentru a mă convinge că am dreptate, dar cred că imaginile sunt mult mai sugestive decât aş putea spune eu într-o mie de cuvinte.

Să tolerezi ca în centrul oraşului pe care-l conduci să existe aşa ceva mi se pare nu doar lipsă de respect faţă de localnici, ci şi faţă de turiştii pe care ne lăudăm că vrem să-i atragem la Suceava şi care de câţiva ani de zile dau buluc să ne vadă Cetatea de Scaun şi alte obiective.

mizerie centru

Alo, domnule primar, ghenele alea de gunoi de lângă Casa de Cultură sunt amplasate la circa 100 de metri de un obiectiv turistic. Nu, nu este Oscar Wilde, deşi cred că acolo v-a fugit instinctiv gândul, ci Hanul Domnesc. Iar cei care îşi lasă maşina în parcarea subterană din apropiere iau contact ireversibil cu mirosul pestilenţial şi jegul de la cele două buncăre de gunoi.

E o ruşine locală ce se petrece acolo, dar vorba unui sucevean, odată trecute alegerile, mai departe Dumnezeu cu mila.

Şi când mă gândesc cum a sărit de cur în sus multă lume „bună” a oraşului pentru a protesta faţă de „mutilarea” Casei de Cultură de către cei care au amenajat un restaurant în incinta clădirii. Proprietarul restaurantului a fost aproape linşat, iar printre cei care s-au aflat în prima linie a fost chiar primarul Ion Lungu.

De fapt, dacă stau bine şi mă gândesc, buncărele alea de gunoi şi mizeria sunt premiul pentru cei care agreează terasa de la Casa de Cultură şi nu merg să dea banul la teresa de alături, a fiului primarului Sucevei.

Îi rog pe suceveni să-mi mai semnaleze şi alte nereguli din acest oraş şi pe care reprezentanţii Primăriei Suceava le tratează cu sictir. Doar dacă le arătăm pisica, vor catadicsi să ne respecte. Poate nici atunci, dar merită să încercăm.