Shares

Este ora 16.00 când scriu acest text. Astăzi ar trebui să se anunţe oficial candidatul din partea USL pentru Primăria Suceava.

Până acum s-au vehiculat tot felul de nume care vor intra în această luptă, dar toţi oamenii care-l cunosc pe Alexandru Băişanu spun că nu a fost decât un joc pentru a le forţa mâna celor de la PSD Suceava în scopul de obţine tot soiul de avantaje.

Sincer să fiu, pentru mine nici nu mai contează dacă viitorul candidat se va numi Băişanu, Niţă, Maradona sau Pele. Soarta USL-ului la nivelul municipiului Suceava este pecetluită de mult timp, iar noul primar va fi, şi nu am nici un dubiu în privinţa asta, tot Ion Lungu.

Vina pentru această înfrângere previzibilă o poartă în proporţie de 95% liderul PNL Suceava, pentru că diferenţa i-aş imputa-o lui Cătălin Nechifor. Doar un nebun poate crede că dacă arunci pe piaţă, pe ultima sută de metri, un candidat ai şi mari şanse de triumf.

Iar dacă ar avea o minimă decenţă, Alexandru Băişanu ar lăsa locul altuia pentru a construi un partid liberal cu adevărat serios la Suceava. Nu vă faceţi iluzii, asta nu se va întâmpla, iar Băişanu va pleca doar aruncat peste bord.

Mai grav este însă că actualul lider al organizaţiei judeţene a PNL a reuşit să destrame mai multe organizaţii locale. Iar din informaţiile pe care le am, în cel puţin şase comune din zona de munte PNL aproape că nu există. Iar dacă cei de la PSD vor pune în practică ce au promis, adică vor merge în alegeri pe liste separate, liberalii se vor trezi cu fundul gol. Oricum, pretenţiile ridicate de Băişanu la negocierile cu Nechifor au fost de-a dreptul ridicole, solicitând parităţi absurde în localităţi unde liberalii sunt invizibili.