Shares

Pentru unii oameni politici, puterea este echivalentă cu un anume cult al personalităţii. În unele situaţii acest cult este ţinut în frâu şi nu există derapaje, dar alte persoane se hrănesc pur şi simplu cu manifestările de idolatrie de care au parte, iar dacă nu o fac alţii îşi ridică singuri osanale.

Un om politic care până nu demult părea destul de echilibrat calcă apăsat pe această cale. Se numeşte Ovidiu Donţu şi deţine, concomitent, funcţiile de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Suceava, dar şi pe cea de preşedinte interimar al organizaţiei municipale a PSD Suceava. Cum ar veni, Donţu este primul pe municipiu şi al doilea pe judeţ. Dacă iau în considerare că preşedintele partidului, deputatul Cătălin Nechifor, stă la Bucureşti câteva zile pe săptămână, Ovidiu Donţu este lider total pe Suceava.

Probabil că aceste amănunte i s-au părut suficiente pentru a se umfla în pene. Aşa se face că la întâlnirile cu organizaţiile de cartier din Suceava, preşedintele interimar al PSD nu scapă nici un moment pentru a se lăuda pe sine însuşi. Dintre vorbele de duh ale lui Ovidiu Donţu vă spun doar una: cică popularitatea sa ajunge undeva la 95%, procent cu care se uită peste umăr la Gheorghe Flutur şi Ion Lungu.

Asta da performanţă. După ce ai pierdut toate alegerile să devii cel mai popular om din zonă nu mi se pare la îndemâna oricui. În ritmul actual de creştere, popularitatea lui Ovidiu Donţu nu va mai putea fi ţinută în frâu şi va depăşi pragul psihologic de 100%, admiraţia pentru el urmând să şi-o exprime nu doar păsările şi animalele, ci chiar şi plantele care se vor înclina la trecerea sa.

Nu ştiu ce aşteptări are Ovidiu Donţu, dar îi transmit că o parte dintre colegi s-au plictisit deja de atitudinea sa arogantă. Până şi faptul că alegerile pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Suceava se tot amână pentru o dată neprecizată este un motiv de nemulţumire pentru membrii de partid. Iar şedinţele de partid conduse de Ovidiu Donţu s-au transformat într-un fel de şezători, în care au loc doar discuţii sterile, fără nimic concret pentru viitorul partidului.