Bârfe

Cultul personalităţii

Pentru unii oameni politici, puterea este echivalentă cu un anume cult al personalităţii. În unele situaţii acest cult este ţinut în frâu şi nu există derapaje, dar alte persoane se hrănesc pur şi simplu cu manifestările de idolatrie de care au parte, iar dacă nu o fac alţii îşi ridică singuri osanale.

Un om politic care până nu demult părea destul de echilibrat calcă apăsat pe această cale. Se numeşte Ovidiu Donţu şi deţine, concomitent, funcţiile de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Suceava, dar şi pe cea de preşedinte interimar al organizaţiei municipale a PSD Suceava. Cum ar veni, Donţu este primul pe municipiu şi al doilea pe judeţ. Dacă iau în considerare că preşedintele partidului, deputatul Cătălin Nechifor, stă la Bucureşti câteva zile pe săptămână, Ovidiu Donţu este lider total pe Suceava.

Probabil că aceste amănunte i s-au părut suficiente pentru a se umfla în pene. Aşa se face că la întâlnirile cu organizaţiile de cartier din Suceava, preşedintele interimar al PSD nu scapă nici un moment pentru a se lăuda pe sine însuşi. Dintre vorbele de duh ale lui Ovidiu Donţu vă spun doar una: cică popularitatea sa ajunge undeva la 95%, procent cu care se uită peste umăr la Gheorghe Flutur şi Ion Lungu.

Asta da performanţă. După ce ai pierdut toate alegerile să devii cel mai popular om din zonă nu mi se pare la îndemâna oricui. În ritmul actual de creştere, popularitatea lui Ovidiu Donţu nu va mai putea fi ţinută în frâu şi va depăşi pragul psihologic de 100%, admiraţia pentru el urmând să şi-o exprime nu doar păsările şi animalele, ci chiar şi plantele care se vor înclina la trecerea sa.

Nu ştiu ce aşteptări are Ovidiu Donţu, dar îi transmit că o parte dintre colegi s-au plictisit deja de atitudinea sa arogantă. Până şi faptul că alegerile pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Suceava se tot amână pentru o dată neprecizată este un motiv de nemulţumire pentru membrii de partid. Iar şedinţele de partid conduse de Ovidiu Donţu s-au transformat într-un fel de şezători, în care au loc doar discuţii sterile, fără nimic concret pentru viitorul partidului.

Articole asemănătoare

4 Comentarii

 1. Iti spun sincer ca si eu il admir foarte mult.
  Mai ales combinatia camasa in dungi -costum in dungi -cravata cu modele(tot dungi) e tare de tot.
  In ceea ce priveste cultul personalitatii, nu cred ca il poate egala cineva pe Gheorghe Flutur. Ceea ce face Dontu din punctul asta de vedere e amatorism .

 2. Era vorba de gradul de cunoastere a persoanei de catre Suceveni si este de 88% conform ultimului sondaj. Cu alte cuvinte 88% dintre Suceveni au auzit de Ovidiu Dontu, 94% de Gheorghe Flutur si 98% de Ion Lungu. Am zis!

 3. In sfarsit un articol foarte bun despre „politicienii” suceveni idioti! Nu stiu cum draq numai de alde Dontu, Virginel si altii ca ei gasesc astia de la PSD! Suntem la sfarsitul lui 2011 si inca nu si-au data seama ca au nevoie de oameni credibili in functii inalte?Cataline, ce draq faci acolo la partid? Credeam ca pentru alegerile locale din 2012 macar ai o strategie pentru consiliul local si pentru consiliul judetean! dar constat ca esti total depasit de situatie! In urmatorul mandat in consiliul local cit si cel judetean nu prevad prea multi PSD-isti si PNL-isti. Vad doar PDL-isti!E timpul sa-ti pui in valoare calitatile de leader Cataline!Debaraseaza-te de oamenii astia plicticosi si arata-ne ce poti!

 4. Domnul Dontu este reprezentativ pentru tipul de politician promovat de PSD Suceava:traditional-pierzaci,usor in doua luntre cu kuru’ pentru ca,la o adică,sa aibă in ce sări,lătrând subţire si numai in momente agreate sau create de catre gauleiterul Schmetterling. Asa s-a ajuns ca acesta din urmă să se teamă mai mult de Arhiepiscopie decât de USL,cu care e in stare perpetua de „no peace,no war”…
  Oare cât le-ar trebui ca sa-si dea seama că Flutur e tare pentru ca sunt ei slabi,că e găunos si că e foarte vulnerabil si că ar face un mare serviciu judeţului, scapându-l de ciuma pedelistă? Poate ii trece prin cap ,inclusiv lui Dontu, că nu i-ar strica o candidatura la Parlament si,mai ales,nu i-ar strica sa-si ia consilier de meserie… Ca sa-i spuna ăla ca afisele electorale in care aparea pe laţime,ca sa nu i se vada chelia (???) l-au pierdut,poate definitiv…
  Prin comparaţie,bannerele din centru cu Lungu si Flutur in costume Armani au prostit ce mai era de prostit din popor incât rezultatele se vad si astazi,in oraşul bombardat,cu statui ascunse la muzeu si in care toate lucrurile pozitive se vor intampla intr-un viitor nebulos,incert,in care cei mai multi pensionari vor da colţul,vor fi pusi cu botul pe labe toti asistatii sociali cum ar fi profesorii,doctorii,artistii,militarii precum si altii care vor fi daţi de gol la timpul lor.
  Sigur ca nu toti vor fi eutanasiaţi,doar cei de mai sus precum si cainii vagabonzi , care din profil seamănă cu niste pesedisti hămesiti.Vor fi admisi/tolerati metecii,les domestiques,curvele si unii lautari care stiu sa cante portocaliu,intelectualiii forjati la Spiru Haret sau la scolile recomandate de Igas si Funeriu.
  E de gândit un pic,domnu’ Dontu,dar problema e: aveti aprobare de la domnu George sa deschideti discutia asta?
  Dar atentie mare cum puneti problema, ca pe dumnealui il chinuie neşte chestii care nu se pot spune,e ceva coşmaresc, cu niste necredinciosi bogati,cu preacurvie morala,cu citate din Corinteni,cu obezitate,cu dosarele ce sunt precum si cu cele ce mâine vor râde la soare…De aia e dumnealui asa scârbit si discuta in tufisul institutional si pe dâmb-uri cu inteleptul Balan,cu sfiosul Orest,cu eruditul Luhan,toti binecredinciosi intru ale ortodoxiei pedeliste.Pai daca nici acum nu stiti ce sa faceti,mergeti la el si predati-va de pe acum – poate va gratiaza si va mai furnizeaza oase moi de ros,ca doar nu e ultimul colegiu…

Citiți de asemenea
Close
Back to top button