Cum a murit nocturna de pe Areni
De doi ani, toamna când se culege via, primarul de Suceava vine şi ne povesteşte despre nocturna pe care o va instala la stadionul Areni.
Investiţia este anunţată când echipa de fotbal are ceva rezultate şi se află undeva mai sus în clasament şi toţi ochii sunt focusaţi pe acest fenomen.
Aşa s-a întâmplat şi în toamna lui 2015, dar şi anul trecut, iar rezultatul a fost cel pe care l-am preconizat de fiecare dată: fâsuri de adormit copiii şi de a abate atenţia de la lucruri mai importante care se petrec sau care ar trebui să se întâmple în oraş.
Suma care urma să fie alocată pentru nocturnă era undeva în jur de 500.000 de euro, o sumă imensă cu care se pot face multe alte lucruri.
Şi ca să rămân pe linia sportului, am să-i amintesc domnului primar vremelnic Ion Lungu că există un stadion la Liceul cu Program Sportiv unde aproape în fiecare sâmbătă şi duminică sunt meciuri de fotbal sau de rugby. Iar la acest stadion nu există nici măcar un coş de gunoi, fără să mai spunem de o toaletă.
Au fost cazuri în care am văzut oameni în toată firea urinând direct pe garduri, iar mizeria este aruncată la voia întâmplării. Fără să mai spun că iluminatul pe timp de noapte este deficitar în acea zonă.
Iar dacă domnul primar Lungu are vreo curiozitate îl invit să meargă într-o sâmbătă când sunt meciuri la stadion şi vin copii şi părinţi din judeţ şi nu numai să-şi facă o idee despre ceea ce este acolo.
Asta ar fi una din priorităţi, nu prostiile cu nocturna. Iar cheltuielile ar fi mult mai mici, dar ar crea o stare de normalitate. NORMALITATE. Pentru că ceea ce se petrece acum nu are nici o legătură cu civilizaţia şi administrarea corectă a unei situaţii care se perpetuează de circa un an şi jumătate.
Cât despre nocturnă să vedem mai întâi dacă vom mai avea echipă de fotbal, pentru că dacă nu se vor găsi soluţii până marţi şi nu se va achita datoria de 300.000 de lei către Finanţe, clubul Foresta Suceava are toate şansele să dispară.