Shares

Timp de zece zile am lipsit din ţară, dar asta nu înseamnă că nu am văzut ce s-a petrecut prin Suceava.

Unul din cele mai importante evenimente i-a avut drept protagonişti pe Ovidiu Donţu şi PSD. Cel mai mare partid din România a fost la un lat de băţ să nu aibă candidaţi pentru funcţia de primar şi pentru cele de consilieri locali în cel mai important oraş al judeţului, municipiul Suceava.

Mai cu chiu, mai cu vai, căruţa a fost repusă pe drum şi PSD a primit finalmente dreptul de a participa la bătălia electorală din 5 iunie.

Dacă nu s-ar fi ajuns la acest deznodământ, probabil că acum aş fi scris la timpul trecut despre Ovidiu Donţu şi funcţia deţinută de acesta în fruntea organizaţiei municipale Suceava a PSD. Cu alte cuvinte, lui Donţu i-a şuierat glonţul pe la ureche, iar tensiunile dintre el alţi colegi de partidi, în special cu deputatul Ioan Stan, au crescut la cote de avarie.

ovidiu dontu

 

Oricum, pentru Ovidiu Donţu s-ar putea să fie doar începutul sfârşitului. Testul final îl va da peste o lună, iar dacă PSD nu câştigă alegerile în municipiul Suceava, fie pentru Consiliul Local, fie pentru fotoliul de primar, prevăd că va fi tras pe linie moartă.

Iar în calitate de preşedinte al PSD Suceava trebuie să-şi asume şi victoriile şi eşecurile. Tevatura creată în jurul listelor de candidaţi i-a terfelit imaginea şi aşa nu foarte bună pe care o avea în ochii unora dintre colegii de partid.

Cu siguranţă, nimeni nu-i va ierta un eşec. Asta cu atât mai mult cu cât a „arestat” pur şi simplu campania electorală în ceea ce-l priveşte pe Tiberius Brădăţan. O victorie în alegeri l-ar face impenetrabil, dar teamă mi-e că lucrurile vor sta exact viceversa.

Un eventual eşec va fi cântecul de lebădă al lui Ovidiu Donţu, dar cel mai interesant de urmărit este unde va ajunge lebăda. Timpul pare să nu mai aibă răbdare cu Ovidiu Donţu.